Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Nincs vesztegetni való idő a migrációs válság megoldásában

2017.07.18
00:13
2024.03.19
08:36
Nincs vesztegetni való idő az Európát érintő migrációs válság megoldásában, a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket.

Az uniós külügyminiszterek hétfői tanácskozását követő brüsszeli sajtóértekezletén a magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a hatékony uniós cselekvés hiánya “azokat is veszélybe sodorja, akik nap mint nap lélekvesztőre szállnak a Földközi-tengeren, és azokat is, akik pedig itt élnek Európában, és nem akarnak újabb terrorveszélyt a nyakukba kapni”. Leszögezte: ha az Európai Unió végre úgy dönt, hogy missziót indít Líbia déli határának védelme vagy a líbiai parti őrség megerősítése érdekében, akkor a magyar kormány kész azonnal tárgyalásokat kezdeni a magyar hozzájárulásról. Ebben a kérdésben azonos a visegrádi országok álláspontja – mondta. (MTI)

Szijjártó Péter
Brüsszel
migrációsválság
megoldás
Líbia

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.