Ugrás a tartalomra
MTI

Szijjártó: Nincs vesztegetni való idő a migrációs válság megoldásában

2017-07-18
00:13
2017-10-04
12:10
Nincs vesztegetni való idő az Európát érintő migrációs válság megoldásában, a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket.

Az uniós külügyminiszterek hétfői tanácskozását követő brüsszeli sajtóértekezletén a magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a hatékony uniós cselekvés hiánya “azokat is veszélybe sodorja, akik nap mint nap lélekvesztőre szállnak a Földközi-tengeren, és azokat is, akik pedig itt élnek Európában, és nem akarnak újabb terrorveszélyt a nyakukba kapni”. Leszögezte: ha az Európai Unió végre úgy dönt, hogy missziót indít Líbia déli határának védelme vagy a líbiai parti őrség megerősítése érdekében, akkor a magyar kormány kész azonnal tárgyalásokat kezdeni a magyar hozzájárulásról. Ebben a kérdésben azonos a visegrádi országok álláspontja – mondta. (MTI)

Szijjártó Péter
Brüsszel
migrációsválság
megoldás
Líbia

Most

19:38, Frissítve: 19:45

Elárverezik Tito egyik jachtját

Elárverezik Josip Broz Tito, Jugoszlávia egykori elnökének egyik jachtját, mert feleslegessé vált - jelentette be a Twitteren a montenegrói kormány.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.