Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Önvédelem híján a terroristák el fogják pusztítani az európai civilizációt

2017.11.13
16:17
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
A két évvel ezelőtti párizsi merényletek óta eltelt idő világossá tette, ha nem védjük meg magunkat, a terroristák el fogják pusztítani az európai kultúrát és civilizációt - jelentette ki Szijjártó.

Az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében a magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy 2015. november 13-án a valóság könyörtelen brutalitással ránk rúgta az ajtót. A politikus kiemelte, hogy az illegális bevándorlás a kultúránkat és a hagyományainkat veszélyezteti, a bevándorlással járó terrorizmus pedig alapvetően fenyegeti a biztonságunkat. A francia fővárosban két évvel ezelőtt hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember vesztette életét.

A külgazdasági és külügyminiszter beszélt a november végi EU-Afrikai Unió csúcsértekezletről is, aláhúzva, több tízmillió ember van úton Afrikában, elkeseredett tömegek keresik a jobb és biztonságosabb életet, a migráció kiváltó okainak megszüntetéséhez pedig stabilizálni kell a kontinens gazdasági és politikai helyzetét. Az európai biztonság Afrikában kezdődik - hangoztatta.

Mint mondta, Magyarország ezért támogatja, hogy afrikai országok is célpontjai legyenek az EU gazdaságfejlesztési, beruházási politikájának. Ezen programoknak a megalkotásakor azonban rendkívül fontos, hogy szigorú feltételekhez kössék a támogatásokat - mutatott rá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter
önvédelem
terroristák

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.