Ugrás a tartalomra

A palicsi filmfesztiválon 12 film verseng az elismerésekért

2017.07.17
23:38
2024.03.19
08:36
A nagy sikerű Jupiter holdja című filmmel kezdődött a palicsi filmesztivál versenyprogramja.

A versenyprogramban összesen 12 film szerepel, ezek indulnak a fesztivál három fő díjáért. Az idei filmszemlén a horvát filmgyártást került a középpontba.

Mundruczó Kornél, a Jupiter holdja című filmdrámája a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant, meglőnek a határon. Csodálatos módon lebegni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre.

A film producere Palicson azt mondta: kérdéseket szerettek volna feltenni inkább. Petrányi Viktória, producer: „Szembesíteni az embereket a valóság tükörképével, és közvetlenül senkit sem kritizálni. Sohasem az volt a célunk, hogy válaszokat adjunk. Ez a kérdés szerintem nagyon összetett, bajban vagyunk, ez biztos. Be akartuk mutatni, hogy mekkora bajban is vagyunk ebben a széthulló világban.”

Az idei fesztivál a horvát filmművészetet állítja középpontba. A fesztivál versenyprogramja a Kratki izlet című horvát filmmel folytatódott. A film rendezője, Igor Bezinović, játékfilmjét dokumentarista elemekkel gazdagította.

A fesztiválon 11 kategóriában mintegy 80 filmet láthat a közönség egy hét alatt. A versenyprogramban összesen 12 film szerepel, ezek indulnak a fesztivál három fő elismeréséért – a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjért, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Toronyért és a zsűri különdíjáért.

palicsi filmfesztivál
verseny
elismerés
Jupiter holdja
Mundruczó Kornél
Petrányi Viktória

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.