Ugrás a tartalomra
Nagybecskerek, vízgyár
Pannon RTV

A vízgyár volt a témája a Nagybecskereki Szociális Fórum tribünjének

2017-11-14
15:04
2017-11-14
16:29
Forrás
Pannon RTV
Nagybecskereken a magas arzéntartalma miatt 14 éve tilos a vezetékes víz használata. Többször is úgy látszott, hogy megvan a megoldás, aztán mindig közbejött valami.

Szeptemberben befejeződött a vízgyár építése, a vízelemzések sorra pozitív eredményeket mutattak. Ennek ellenére pénteken leállították a berendezést. Nem kapták meg még ugyanis a tartományi egészségügyi felügyelőségtől a működési engedélyt.

Miroslav Samardžić, aktivista, Szociális Fórum, Nagybecskerek: „Bebizonyosodott, hogy a vízművek privatizálásai zömében sikertelenek voltak. A nagy európai városok, amelyek előbb magánkézbe adták a vízvezeték-hálózatukat, később újra köztulajdonba vették azt. Így tették ezt Párizsban, Berlinben, Budapesten. Attól félünk, hogy a következő privatizációs hullám eléri a vízműveket is, függetlenül attól, hogy ez eddig nem történt meg. Ez veszélybe sodorja a lakosság ivóvízzel való ellátását. Ezt a tribünt azért szerveztük, hogy arra biztassuk a polgárokat, aktívabban vegyenek részt az ivóvízellátás kérdésének megoldásában.”

nagybecskerek
vízgyár
arzén

Most

19:38, Frissítve: 19:45

Elárverezik Tito egyik jachtját

Elárverezik Josip Broz Tito, Jugoszlávia egykori elnökének egyik jachtját, mert feleslegessé vált - jelentette be a Twitteren a montenegrói kormány.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.