Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira a képviselőház munkájáról, az ülésvezetés kihívásairól

2024.03.25
21:34
2024.03.25
21:56
Forrás
Pannon RTV
Az alelnök azt mondta, az ellenzék tesz róla, hogy ne menjen simán az ülés.

A múlt héten megválasztották a szerbiai Köztársasági Parlament elnökét Ana Brnabić volt kormányfő személyében, majd megválasztották az alelnököket is. A Vajdasági Magyar Szövetség soraiból ismét Kovács Elvira került a posztra, aki a Közügyek vendégeként beszélt a képviselőház munkájáról. Már az előző mandátumban is és a mostani megbízatásban is az ellenzék tesz arról, hogy ne menjen simán az ülés. Az alakuló ülésen folyamatosan bekiabáltak és rendbontásokkal zavarták meg a munkát.

A Közügyekben elmondta, hogy az ellenzék arra készült, hogy Belgrádban megnyeri az önkormányzati választásokat, és mivel ez nem valósult meg minden eszközzel hátráltatják a munkát. A köztársasági parlament VMSZ-es alelnöke szerint az ülést vezetőnek megvannak a módszerei a rendbontó képviselők fegyelmezésére, de mivel az ellenzék továbbra sem vesz részt semmilyen egyeztetésen, várható, hogy a jövőben is obstruálni fogják a munkát.

Kovács Elvira
Közügyek

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.