Ugrás a tartalomra

Győzelmet aratott a szabadkai Spartacus női labdarúgó csapata

2017.10.28
18:02
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Újabb megsemmisítő vereséget mért ellenfelére a szabadkai Spartacus női labdarúgó csapata a Szuperliga 8. fordulójában.

A szabadkai lányok továbbra is toronymagasan vezetik a bajnokságot. Az újabb három pont megszerzésének reményében lépett pályára a Spartacus a zimonyi Sloga együttese ellen, akik mindössze kilenc játékossal érkeztek Szabadkára. Ennek megfelelően az első gólra nem is kellett sokat várni, ugyanis Dorine Nina már a mérkőzés második percében megszerezte a hazai vezetést. A szabadkai helyzetek ezután már futószalagon érkeztek, amelyek sorra góllal végződtek, így már a 25. percben 5:0-át mutatott az eredményjelző. Itt azonban még nem volt vége a vendégek szenvedéseinek, ugyanis az első félidőben további két gólt kaptak.

A fordulást követően sem változott a játék képe. A vendégek szinte el sem tudták hagyni saját tizenhatosuk területét. Minden erejüket a védekezésre fektették, amelynek köszönhetően a második félidőben mindössze négy gólt kaptak, így a meccs 11:0-ás hazai sikerrel zárult. Vajda Orsolya, labdarúgó, Spartacus: „Egy gyengébb csapattal sikerült ma összetalálkoznunk. A lányok csak kilencen tudtak felállni, úgyhogy nem mondható egy erős mérkőzésnek, amit nagyon sajnálunk, hiszen a játékosaink többsége szereti az erős dueleket. Itt viszont figyeltünk, nehogy kiállítás legyen.”

A hazaiak mestere szerint ez a mérkőzés csak egy gyengébb edzőmeccsnek titulálható. Boris Arsić, vezetőedző, Spartacus: „A mérkőzés nagyon különleges volt. Az ellenfél gyengébb volt, kevesebb játékossal játszott, de mi nem erre alapoztunk. Igyekeztük javítani a dolgokon, menet közben a korábbi problémáinkon javítani.”

A vendégek csapatkapitánya szerint várható volt a nagyarányú vereség. Ljiljana Gradijan, csapatkapitány, Sloga: „Mit mondhatnék? Az ország legerősebb csapata ellen játszottunk, és nem sok mindenre számíthattunk Szabadkán. Minél kevesebb gólt kapunk, annál jobb. A Spartacus már hét éve az országos bajnok, nincs itt miről beszélni.”

Nyolc fordulót követően a szabadkai Spartacus százszázalékos teljesítménnyel, 24 ponttal továbbra is toronymagasan vezeti a tabellát. A szabadkai lányok a következő fordulóban az újvidéki Vojvodinához látogatnak.

Spartacus
női labdarúgás
szuperliga

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.