Ugrás a tartalomra

Szuperliga: Spartacus - Partizan 0:1

2017.08.07
19:47
2017.10.04
12:18
A belgrádi Partizan a szabadkai Spartacus csapatával mérkőzött szombaton a szerbiai labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában.

Egyik csapat sem tudta érvényesíteni akaratát. A rendkívül tördelt mérkőzést a vendég Partizan nyerte meg, Tawamba 30. percben szerzett góljával.

A hatalmas forróság miatt egy órával később kezdődött a Spartacus és a Partizan közötti összecsapás. A trópusi időjárás azonban így is rányomta a bélyegét a meccsre. A szabadkaiak stadionjába kilátogatók rendkívül töredezett, pontatlan játékot láthattak. A mérkőzés első húsz percében bátran játszott a Spartacus, ám helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A belgrádiak viszont magasabb fokozatba kapcsoltak és a 30. percben Tawamba, egy elegáns átemelős lövéssel megszerezte a vezetést.

A gól után a Partizan tovább támadott és csak kevés hiányzott, hogy ismét megrezegtessék a Spartacus hálóját. A fordulást követően sem változott a játék képe. Továbbra sem tudta egyik csapat sem érvényesíteni akaratát. A hátrányban lévő hazai csapat nem tudta áttörni a Partizan védelmét. A belgrádi együttes így a meccs végéig kényelmesen meg tudta őrizni egygólos előnyét.

Miroslav Đukić a Partizan labdarúgócsapatának vezetőedzője elégedett volt a mérkőzésen látottakkal. „Először is gratulálni szeretnék a Spartacusnak a kiváló játék miatt. Valóban nagyon nehéz mérkőzés volt. Nem volt túl sok szépség a mai meccsen. Sok munka, sok tennivaló volt a pályán, sok taktikai felállítás volt, területek lezárása. Gratulálni szeretnék a csapatnak, mert a Bajnokok Ligája után ezek a legnehezebb mérkőzések.”

Aleksandar Veselinović a Spartacus trénere a vereség ellenére is elégedett volt csapata játékával, mint mondta, a rendkívül fiatal átlagéletkorú csapat helyt állt nagynevű riválisuk ellen. „A Partizan ma megmutatta, hogy komoly csapat. Mi igyekeztünk megfelelően felkészülni, tudva azt, hogy az én csapatom messze a legfiatalabb a Szuper Ligában. Úgy gondolom, hogy ez nagy tapasztalat a mi csapatunknak. A meccs nagy részében szerintem egyenlő ellenfelei voltunk a Partizannak.”

A szerbiai labdarúgó Szuper Liga harmadik fordulója után a szabadkai Spartacus 6 ponttal az ötödik, míg a belgrádi Partizan 9 ponttal, rosszabb gólkülönbségének köszönhetően 2. helyen áll a bajnokság tabelláján.

szuperliga
Spartacus
Partizan
Szabadka

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.