Ugrás a tartalomra

Lekarska komora Vojvodine osnovana je pre 90 godina

2019.11.18
18:42
Forrás
Pannon RTV
Povodom godišnjice danas je u Novom Sadu održana svečana sednica, na kojoj je prisustvovao i Zoran Gojković.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo je rekao: U Vojvodini je trenutno zaposleno oko 8.000 lekara i gotovo 26.000 zdravstvenih radnika. Očekuje se da će se taj broj u budućnosti povećavati.

Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo: „Država ulaže posebne napore kako bi poboljšala status i materijalni položaj, odnosno svakodnevne uslove za rad zdravstvenih radnika. Država pored toga stavlja veliki akcenat na usavršavanje lekara, naime razvoj je jedan od najvažnijih zadataka kada govorimo o lekarskoj struci. Zapravo, ovo je možda i najvažniji, najznačajniji cilj opšte društvene odgovornosti, jer samo zdravo stanovništvo, odnosno populacija mogu pojedinačno i kolektivno obezbediti napredak."

Lekarska komora Vojvodine
Zoran Gojković
Novi Sad

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.