Ugrás a tartalomra

Pannon TV

A Pannon Televízió a Pannon RTV egyik oszlopa, 2006 óta sugároz. Kezdetben csak Szabadkán és környékén láthatták a nézők, ma azonban az IPTV rendszernek köszönhetően egész Vajdaságban fogható, valamint a tartomány több kábeltévé-szolgáltatója is felvette kínálatába. Az interneten a világ bármely pontjáról követhető az adás, illetve visszanézhetők a műsorok. Saját készítésű tájékoztató- és szórakoztató műsorai naponta átlagosan 4-5 órát töltenek ki, emellett számos partnertelevízió (köztük a magyarországi és a szerbiai köztévé) produkcióit (riportműsorait, sorozatait) is sugározza a különböző filmes alkotások és szórakoztató tartalmak mellett. Egyebek mellett koncerteket, színházi előadásokat, játékfilmeket, dokumentumfilmeket, sorozatokat, rajzfilmeket, meséket és videoklipeket is láthatnak a nézők. A Pannon Televízió műsorai az élet összes területével foglalkoznak a tájékoztató- és magazinműsorainak köszönhetően. A médium egyre több saját készítésű dokumentumfilmet tud műsorra tűzni.


A Magyar Nemzeti Tanács médiastratégiájának részeként a Pannon Televízió a vajdasági magyar televíziós hálózat központja, a rendszer kialakítása 2012-ben, a stratégia elfogadása után kezdődött. A Pannon Televízió az elmúlt időszakban folyamatos fejlődést mutatott a műsorok, a technikai felszereltség és a sugárzás szempontjából is. A csatorna tartalmait egy főként fiatalokból álló csapat készíti. Rendszeresen tudósít a nagyobb horderejű eseményekről Vajdaság egész területéről, Szerbiából, valamint az anyaországból, továbbá beszámol Európa és a világ híreiről. A Pannon RTV számos művelődési rendezvény és más esemény médiaszponzora, így ezekről a televízió is beszámol a nézőknek. Élőben közvetíti a vajdasági magyarság kiemelt politikai, közéleti és művelődési eseményeit, ünnepi rendezvényeit és a sok embert megmozgató eseményeket (egyebek mellett a Magyar Nemzeti Tanács üléseit, a Pataki Gyűrű-díj átadóját, a Szent István napi központi ünnepséget).


A Pannon RTV tudósítóhálózata egész Vajdaságra kiterjed, emellett riporterei dolgoznak Belgrádban és Budapesten is.
A Pannon Televízió és Rádió a magyar közmédia, az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) vajdasági tudósítópontja. Rendszeresen küld anyagokat (riportokat, tudósításokat, interjúkat) az m1, a Duna és a Kossuth Rádió műsorainak, valamint élő kapcsolatot biztosít Budapest és Szabadka között. Havonta átlagosan száz anyag jelenik meg ezáltal Vajdaságról a magyarországi adásokban. A közmédia mellett több vidéki tévé és rádió is partnere a Pannon RTV-nek.


A Pannon RTV egyik fontos küldetése a magyar-szerb párbeszéd előmozdítása is. A televíziós műsorainak egy részét feliratozza szerbre, a szerb nyelvűeket pedig magyarra. Riportjai rendszeresen megjelennek a szerbiai köztévében. A Pannon RTV szerződéses partneri kapcsolatot ápol a Vajdasági RTV-vel is. A Pannon Rádió és Televízió azonban nemcsak más médiumokkal működik együtt, hanem különböző intézményekkel és szervezetekkel is az élet minden területéről. A médiaház egyik fontos céljának tartja az Európai Unió bemutatását a vajdasági közönségnek. Ennek érdekében tematikus műsorokat is sugároz.


Az RTV műszaki bázisát 2014 februárjában újították fel. A médiaház ennek köszönhetően HD minőségben tud dolgozni, stúdiótechnikai tekintetben gyakorlatilag a legmodernebb műszaki felszereltségű vajdasági televízióként működhet, és lehetőség van az élő kapcsolásra is Szabadka és Budapest között. A felújítás az MTVA segítségével valósult meg.

Pannon Televízió fő- és  felelős szerkesztő: Bálint Csaba

Pannon Televízió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Loboda Árpád

Pannon Televízió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Bartus Bella