Ugrás a tartalomra
Fotó Videó

Túlterhelt a zombori befogadóközpont
2022-01-11; 15:52

Bár azt eredetileg csak bevándorló családok részére hozták létre, jelenleg a zombori befogadóban kizárólag egyedülálló férfiak tartózkodnak.
Fotó Videó

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson
2021-12-03; 21:38

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
Fotó Videó

Rengeteg a migráns Horgoson, a helyiek félnek
2021-11-25; 16:46

A migránsválság egyre súlyosabban érinti Horgost, a települést gyakorlatilag ellepték az illegális bevándorlók. A központban ottjártunkkor csak a Szerbiai Menekültügyi Főbiztosság két biztonsági embere próbálta meg fenntartani a rendet, felváltva.
Fotó Videó

Már nappal is félve lépnek utcára a horgosiak
2021-11-10; 18:46

Még mindig sok a migráns Horgoson és környékén. A helyiek szerint a hatóság emberei tegnap ugyan elszállították az illegális bevándorlókat a faluból, de ennek ellenére most is nyüzsögtek a település központjában lévő bolt és pékség előtt.
Fotó Videó

Ellepik Horgost a migránsok
2021-11-08; 17:20

Napról napra nő a Horgoson és környékén feltorlódó migránsok száma - állítják a helyiek. Az illegális bevándorlók már a település központját is ellepik, a horgosiak pedig sötétedés után inkább bezárkóznak otthonaikba.
Fotó Videó

Magas árat fizettek, hogy eljussanak Szerbiáig
2021-10-30; 19:30

Több mint kétszeres kapacitással működik a zombori befogadóközpont. A 300 férőhelyre mintegy 750 illegális bevándorló jut. A központ körüli erdőben a saját maguk által készített ételeket árulják egymás között.
Fotó Videó

Továbbra is sok a migráns Horgos központjában
2021-10-29; 17:27

Nem adják fel, mindent megtesznek, hogy az Európai Unió területére jussanak. A helyiek leginkább attól tartanak, hogy a hideg beköszöntével a migránsok az ő házaikba törnek majd be lakhatásért.

Most

16:09, Frissítve: 16:14

Szerb-török együttműködés

Egynapos törökországi látogatáson tartózkodik Aleksandar Vučić. A szerb elnök Recep Tayyip Erdoğan török ​​elnökkel is tárgyal, emellett pedig a Mustafa Kemal Atatürk mauzóleumába is ellátogatott, ahol koszorút helyezett el.
15:53

Újabb negatív rekord

Egyre gyorsabban terjed a koronavírus Szerbiában. Több mint tizennyolcezer új fertőzöttet regisztráltak az országban az elmúlt 24 órában. Ez új negatív rekord a vírus megjelenése óta Szerbiában.
15:51, Frissítve: 15:59

Palics nem csak a helyiek szerint szép

Palics nyerte a legvirágosabb határon túli település díját - amit ma hivatalosan is átadtak az önkormányzat képviselőjének. A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország nevet viselő versenyt.
13:20, Frissítve: 14:04

Szépen fejlődik a repce

A növény jelen pillanatban nyugalmi állapotban van, jól tűrte az eddigi hideget. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy Magyarkanizsa községben egyre nagyobb területen vetnek repcét, ennek legfőbb oka a viszonylag jó felvásárlási ár.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.