Ugrás a tartalomra
Fotó

Beszélgetés Ágh Istvánnal
2018-11-16; 08:19

Ágh István magyar költő, író volt a magyarkanizsai könyvtárban megtartott irodalmi est vendége. A megközelítőleg 40 kötetet kiadó íróval Pécsi Györgyi irodalomtörténész és Bicskei Zoltán beszélgetett.
Fotó Videó

Folytatódik a Könyvet a szórványba! program
2018-11-15; 23:27

Gyermek- és ifjúsági könyvekkel, vajdasági írók köteteivel, novelláival és ismeretterjesztő kiadásaival Bajsára, Szivácra és Bezdánba látogatott az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet könyves kocsija.

Izlandi film nyerte a Lux-díjat
2018-11-15; 17:48

Átadták a Lux-díjat, az Európai Parlament filmes kitüntetését. Az idei Lux-díj top 3-jába egyébként egy szerb dokumentumfilm is bekerült, Mila Turajlić A másik oldal című alkotása.
Fotó Videó

Hol volt, hol nem volt...
2018-11-15; 16:20

Népmeséket, népi történeteket meséltek az általános iskolás gyerekek a X. Benedek Elek Népmesemondó Versenyen Kispiacon.
Fotó Videó

A Vajdasági Magyar Szórvány napja Tiszakálmánfalván
2018-11-15; 12:00

A Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezésében a dél–bácskai, szerémségi és közép–bánsági szórvány magyar közösségek emléknapként és ünnepként élik meg a napot.
Fotó Videó

Szegeden vendégszerepelt a KDSZ
2018-11-13; 18:47

A szegedi MASZK Egyesület meghívására hétfőn a Szegedi Kisszínházban vendégszerepelt a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Most

09:14, Frissítve: 10:23

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.