Ugrás a tartalomra
Fotó Videó

U Molu popularni časovi tamburice
2022-09-28; 15:48

U Molu 15-oro dece uči osnove sviranja ovog instrumenta. Lokalno Kulturno udruženje „Čoboljo“ veliki naglasak stavlja na podučavanje sviranja narodnih instrumenata, pored toga se u udruženju paralelno odvija i učenje narodnih igara.

Film „Branka" osvojio još jednu nagradu
2022-09-26; 17:20

Kratki igrani film „Branka", Akoša K. Kovača i Tamaša Olaha, osvojio je nagradu za najbolji kratki film o ljudskim pravima na Međunarodnom filmskom festivalu „LIFE AFTER OIL" na Sardiniji, u Italiji.
Fotó Videó

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti
2022-09-24; 17:15

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
Fotó Videó

Lepote Mađarske na nagrađenim fotografijama
2022-09-20; 16:57

U Novom Sadu je po prvi put otvorena izložba nagrađenih fotografija Svetskog saveza mađarskih foto umetnika koje prikazuju lepote mađarske prirode, tradicije, običaja.
Fotó Videó

Šaren i glasan kreativni haos
2022-09-12; 17:38

Drugog dana 49. INFANT festivala u Novom Sadu, publika je mogla da vidi predstavu Mađarskog Nacionalnog pozorišta iz Budimpešte pod nazivom „Vojcek". Predstavu je na platno izneo Atila Vidnjanski, mlađi, prema tekstu Džordža Bihnera.
Fotó Videó

Ove godine biće rakije, i to dobre
2022-09-08; 17:48

Ove godine biće rakije, i to dobre – kažu oni koji na severu Bačke peku rakiju. Jedino će biti manje rakije od kajsije i njena cena će verovatno biti paprena.

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.