Ugrás a tartalomra
Fotó Videó

Čitalačke navike dece se menjaju prema dobu
2021-01-24; 16:11

E-knjiga i audio knjiga postaju sve popularniji čak i među decom osnovnoškolskog uzrasta – izjavila je Beata Gulači za Panon RTV, bibliotekarka Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Kanjiži.
Fotó Videó

„Pupljenje" u Bečeju
2021-01-23; 17:51

Sinoć je u Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor" u Bečeju održan svečani program pod nazivom „Pupljenje", povodom Dana mađarske kulture. U okviru predstave publika je mogla da dobije uvid u poeziju i ljubavni život Lerinca Saboa.
Fotó Videó

U Kanjiži je književnim programom obeležen Dan mađarske kulture
2021-01-23; 17:04

Dan mađarske kulture je u petak, u Obrazovno-kulturnoj ustanovi „Cnesa" u Kanjiži, obeležen prigodnim, poetsko-muzičkim književnim programom. Nastupili su umetnici Senćanskog mađarskog kamernog pozorišta sa programom pod nazivom: Ako si čekao plamen.
Fotó

Nove knjige za Gradsku biblioteku u Senti
2021-01-19; 20:26

Fond senćanske Gradske biblioteke postao je bogatiji za 300 novih naslova. Knjige će biti raspoređene u biblioteku u Senti, kao i u podružnice u Gornjem bregu i u Tornjošu.
Videó

Filmski festival "Beldoč" u Kanjiži
2021-01-16; 18:40

U petak popodne takođe su prikazana dva dokumentarna filma u Domu umetnosti u Kanjiži u sklopu Filmskog festivala "Beldoč".

Najnovije

16:17, Frissítve: 17:07

Podrška stočarima

U Srbiji se od 1. februara može podneti zahtev za subvenciju od 15 hiljada dinara po jednom grlu stočnog fonda, za životinje koje su prodata u klanici.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.