Ugrás a tartalomra
Fotó Videó

Jubilej odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole
2022-05-21; 17:55

Velikim jubilarnim koncertom Muzička škola u Subotici obeležila je 20 godina postojanja odseka za tradicionalno pevanje. Sadašnji i bivši učenici škole izveli su pesme iz Kaloče, Bačke, Čoke,
Fotó Videó

Živo u gradu – u Subotici je održana Noć muzeja
2022-05-15; 19:57

Više hiljada gostiju je posetilo subotičke ustanove u subotu, kada je održana Noć muzeja. Zainteresovani su imali priliku da pogledaju izložbe, prezentacije knjiga, da učestvuju u dečjim aktivnostima i da prisustvuju koncertima.
Fotó Videó

Izložba „Istoricizam u Bačkoj"
2022-05-13; 16:09

U Gradskom muzeju u Subotici posetioci mogu da pogledaju izložbu „Istoricizam u Bačkoj" u okviru koje su izložene slike, garniture nameštaja, odevni predmeti, nacrti i drugi predmeti iz Subotice koji datiraju iz 19. veka.
Fotó Videó

Sećanje na Janoša Hercega
2022-05-12; 18:08

U Somboru je održan komemorativni skup povodom 113 godina od rođenja akademika, pisca i prevodioca Janoša Hercega, u organizaciji Asocijacije „Podunavlje". Na grobno mesto pisca, na groblju Svetog Roka, položeni su venci.
Fotó Videó

Savetovanje o obnovi crkve u Arači
2022-05-11; 18:38

Održano je stručno savetovanje o načinima očuvanja i obnove crkve u Arači. Cilj konferencije bio je da se sumiraju dosadašnji rezultati i odrede naredni koraci.
Fotó

Foto-safari u Ivanovu
2022-05-09; 17:24

Fotografsko druženje „Foto-Safari" organizovano je u Ivanovu za fotografe amatere, iskusne fotografe i umetnike. Blizu sto pedeset fotografa je tokom jednog dana obišlo ovo tiho, malo južnobanatsko selo.
Fotó Videó

Otvorena izložba u Pančevu
2022-04-30; 20:39

Publika je mogla da pogleda slike nastale na 53. Likovnoj koloniji "Deliblatski pesak". Izložbu je organizovala Kulturno-prosvetna zajednica Pančevo uz podršku lokalne samouprave.
Fotó Videó

Izložba 60 godina putovanja kroz umetnost
2022-04-29; 17:35

U Savremenoj galeriji u Subotici otvorena je izložba pod nazivom 60 godina putovanja kroz umetnost. Ovom izložbom obeleženo je sećanje na Dan osnivanja galerije, 28. april.

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.