Ugrás a tartalomra

Szabadkai Magyar Rádió

 

 

SZMRonline

 

Szabadkai Magyar Rádió - 107,1 MHz

A 2015. november 1-jén elindult Szabadkai Magyar Rádió célja a hallgatók naprakész tájékoztatása. A műsorban terítékre kerülnek politikai és szociális témák. Heti rendszerességgel egy-egy órás műsorunk van egészségügyről, oktatásról, környezetvédelemről, sportról. Napi egy órában szó van a művelődésről is. Óránként hírek, és naponta többször híradó is várja a hallgatókat. Hírösszefoglalóinkban beszámolunk Szerbia, Magyarország és a világ eseményeiről is. Hétköznaponként Napindító című reggeli sávunkban részletesen feldolgozzuk a kiemelt eseményeket, az érdekes témákat. A Mozaikban tovább boncolgatjuk a történéseket. Bemutatjuk az itt élő érdekes embereket. A színészek, zenészek olykor élő produkciókkal érkeznek hozzánk. Az érdekes történetek mellé pedig a legszebb magyar és külföldi melódiák szólnak, a nosztalgia fonalára fűzve. Az esti órákban zenés szórakoztató-műsorokkal kedveskedünk a hallgatóknak, és a rádiószínházunkban is „felgördült a függöny” a 107,1 MHz-en.

Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztő: Agárdi Gábor

Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Orosz Ildikó

Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Kartali Rita

Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Dedić Suzana

 

Műsoraink:

Napindító
Aktuális közéleti, politikai, gazdasági, és a mindennapokat érintő riportok, stúdióbeszélgetések minden hétköznap reggel 6-tól 10 óráig. Terítéken a vajdasági magyarságot érintő aktuális témák.

Mozaik
A Mozaik egy szórakoztató és informatív magazinműsor hétköznaponként 10 és 16 óra között. A műsorvezetők a napi aktuális programajánlatok és közérdekű információk mellett a legérdekesebb és legfontosabb témákkal várják önöket. Legyen szó sportról, egy-egy élettörténetről, egészségügyről, oktatásról vagy éppen környezetvédelemről. Kiemelt helyet kap a kultúra, a magyar értékek közvetítése. Irodalom, képzőművészet, zene, film, mozi, színház… Minden, ami számít egy helyen, napi hat órában.

Küzdőtér
A Küzdőtér a Mozaik című magazinműsor heti rendszerességgel jelentkező sportrovata. Hétfőnként 11 és 12 óra között egy sportszelet, ami mindenkinek jár. Beszámolók, interjúk, aktuális helyi és külföldi eredmények.

Mérleg
Interjúműsor politikáról, gazdaságról, oktatásról és egyéb közéleti témákról. Részletesen!Pénteken 16 óra 30 perctől a Szabadkai Magyar Rádió hullámain.

Tiszta forrás
A Kárpát-medence legszebb eredeti magyar népdalai a Tiszta Forrásban. Juhász Gábor válogatása minden vasárnap 20-tól 21 óráig.

Slágergyár
A Slágergyárban a '60-as, '70-es, '80-as évek zenéi köszönnek vissza. A magyar és a külföldi melódiákat a műsorvezető, Kiss János, azaz Manó válogatja. A műsorban a hallgatók zenei kéréseit is teljesítjük. Szombatonként 14 és 20 óra között a 107,1 MHz-en

Hangjegykoktél
Üdítő zenei turmix minden pénteken 18 órától a 107,1 MHz-en Tomislav Jakovljević keverésében.

Cinema 107
Üdítő filmes félóra Agárdi Gábor szerkesztésében, minden szombaton 12 óra 30 perctől a Szabadkai Magyar Rádió hullámain. 

Muzsikál a mozi
Dalok, ahogyan a moziban hallhattuk őket. Híres filmslágerek, fülbemászó betétdalok és szerzemények a vászonról. Muzsikál a mozi - minden szombaton 13-tól 14 óráig Orosz Ildikó szerkesztésében.

Hétlépés
Mérföldes csizmával az etno- és világzenén át, kéthetente, vasárnaponként reggel 7 óra után a Szabadkai Magyar Rádió hullámain, Bodrogi Attila színművész tolmácsolásában.

Kívánságműsor
A hallgatók jeles családi eseményeinek megünneplésében segít a Szabadkai Magyar Rádió. Műsorunkon keresztül gratulálhatnak családtagjaiknak, barátaiknak vasárnaponként 14-től 20 óráig. Az aktuális zenei listát megtalálják honlapunkon. A jókívánságokat Búzás Zsuzsanna tolmácsolja.