Ugrás a tartalomra

Szabadkai Magyar Rádió

ONLINE Szabadkai Magyar rádió

A 2015 november elsején elindult, közszolgálati jellegű Szabadkai Magyar Rádió célja a vajdasági emberek teljes körű tájékoztatása, hogy részletesen beszámoljon a Vajdaság egész területén történt eseményekről, bemutassa az itt élő emberek által megvalósított értékeket, szóljon a szerbiai, a magyarországi, a kárpát-medencei és az európai uniós témákról, és emellett, hogy folyamatosan fejlődjön. A napi 14 órás műsorban szólunk politikai-, szociális témákról, heti rendszerességgel egy-egy órás műsorunk van egészségügyről, oktatásról, környezetvédelemről, sportról, napi egy órában pedig művelődésről. Szakemberekkel, intézményvezetőkkel, egyszerű emberekkel beszélgetünk a stúdióban, illetve terepen. A Rádiót arról is gyorsan beazonosítják a hallgatók, hogy szinte 90 százalékban magyar nyelvű zeneszámokat sugárzunk. Népszerűek emellett különböző zenei stílusú műsoraink is, melyek esténként, 18 és 20 óra között hallhatóak. A műsorban óránként elhangzó hírösszefoglalókat a Pannon Rádiótól vesszük át.

Szabadkai Magyar Rádió mb. fő- és felelős szerkesztő: Agárdi Gábor

Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Kartali Rita

Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Dedić Suzana

 

Műsoraink:

Napindító
Aktuális közéleti-, politikai-, gazdasági-, és a mindennapokat érintő gondok kapcsán riportok, stúdióbeszélgetések a Napindítóban minden hétköznap reggel 6-tól 10 óráig. Napi szinten terítéken a vajdasági magyarságot érintő aktuális témák.


Mozaik
A Mozaik egy szórakoztató és egyben informatív jellegű magazinműsor, amelyben a Szabadkai Magyar Rádió közszolgálati arca is megmutatkozik hétköznaponként 10 és 16 óra között. A műsorvezetők a napi aktuális programajánlatok és közérdekű információk mellett a legérdekesebb és legfontosabb területekről válogatják témáikat. Legyen szó sportról, egy-egy élettörténetről, egészségügyről, oktatásról vagy éppen környezetvédelemről. A tömbmagyarság mellett a szórványban élők helyzetéről és az őket érintő problémákról is szólunk. Legfőbb koncepció pedig a kultúra, a hagyományos értelemben vett magyar értékek közvetítése. Irodalom, képzőművészet, zene, film mozi, színház… minden, ami számít egy helyen, napi hat órában.


Küzdőtér
A Küzdőtér a Mozaik című magazinműsor heti rendszerességgel jelentkező sportrovata. Hétfőnként 11 és 12 óra között egy sportszelet, ami mindenkinek jár. Beszámolók a különféle eseményekről és rendezvényekről, azok kommentálása, interjúk sportolókkal, aktuális itteni és külföldi eredmények.


Jó-Kor
A Jó-Kor a Mozaik magazinműsor nyugdíjasoknak szóló rovata. A szépkorúakat érintő hírek mellett tanácsokkal is szolgál és programajánlatokkal látja el őket. Olyan élethelyzeteket mutat be, amelyek vagy már megtörténtek, vagy bármikor, bármelyikünkkel megtörténhetnek. Jó-Kor, jó helyen, azaz keddenként 11 és 12 óra között a 89.6 MHz-en.


Rádiódoktor
Egészségügyi problémák és a lehetséges gyógymódok, gyakori kérdések és válaszok - mindez a Mozaik magazinműsor Rádiódoktor című rovatában szerdánként 11 és 12 óra között. Szakértőkkel, orvosokkal beszélgetünk nem csak az egészségről, hanem az életmódról is.


Pót-óra
Hetente egyszer egy órában a gyerek-szülő-pedagógus háromszög kerül a középpontba. A Pót-órában az oktatási hírek mellett aktuális ösztöndíjakról, továbbképzésekről, modern pedagógia irányzatokról, valamint a hatékony tanulást elősegítő módszerekről szólunk. Beszélgetőtársaink pedig maguk az érintettek. Csütörtök délelőttönként Pót-óra a Mozaik magazinműsorunkban.


Élő-Világ
Ismerjük meg jobban a bennünket körülvevő világot! Földünk ritka élőlényeit, állatait, növényeit, rovarjait, azokat amelyek közül jó néhányat egyáltalán nem fog ismerni a jövendő nemzedék. Éljünk környezettudatosan! Ökotippek a Mozaik magazinműsor Élő-világ rovatában péntekenként 11 és 12 óra között a 89,6 MHz-en.


Kult-óra
Lessünk be együtt a kulisszák mögé! Művelődési rovatunk kulturális értékeket közvetít, művészeti, szórakoztató, szabadidős programokat kínál, szakköröket, csoportokat mutat be. Már befutott művészekkel: rendezőkkel, színészekkel, írókkal, zenészekkel és táncosokkal, valamint a szárnyukat még csak most bontogató fiatalokkal beszélgetünk. Kult-óra minden nap 14 és 15 óra között a Szabadkai Magyar Rádióban.


Mérleg
Interjúműsor politikáról, gazdaságról, oktatásról, egyéb közéleti témákról alaposan, részletesen. Kedden és csütörtökön 16.30-tól 17 óráig.

 

Slágergyár

A Slágergyár  a 60-70-80-as évek zenei  hangulatát idézi fel. A magyar és külföldi zeneszámokat a műsorvezető Kiss János Manó válogatja. A műsorban a hallgatók zenei kéréseit is teljesítjük. A műsor szombatonként hallható 14 és 20 óra között  a 89.6 Mhz-en


Klasszikus kedvencek
Klasszikus kedvencek - a nyugalom szigete a rohanó hétköznapokban. A Szabadkai Magyar Rádió komolyzenei műsora, szerdánként 18-tól 20 óráig. A klasszikus zene legismertebb és legfontosabb szerzőinek művei, Brasnyó Zoltán szerkesztésében.


Jazzkorzó
Stílus, szenvedély és egy csipetnyi szecesszió. Klasszikusok, sztenderdek és forradalmi újdonságok az improvizáció virtuózainak tolmácsolásában. A Jazzkorzóban a műfaj meghatározó előadóinak és szerzőinek művei mellett számos különlegesség is hallható. Jazzkorzó - Brasnyó Zoltán válogatása csütörtök esténként a Szabadkai Magyar Rádió hullámhosszán, 18-tól 20 óráig, kéthetente pedig csupán 19-től 20 óráig a Lélekkalauz után.


Kisokos
A Szabadkai Magyar Rádió gyermekműsora, melyben óvodások és kisiskolások szerepelnek. A tanító jellegű történetek és beszélgetések mellett neves előadók gyermekeknek szánt dalaiból, valamint rajzfilmslágerekből válogatunk szombatonként 9 és 10 óra között.


Muzsikál a mozi
Dalok, ahogyan a moziban hallhattuk őket. Híres filmslágerek, fülbemászó betétdalok és szerzemények a vászonról. Muzsikál a mozi - minden szombaton 13-tól 14 óráig.


Tiszta forrás
A Kárpát-medence legszebb eredeti magyar népdalai a Tiszta Forrásban. Juhász Gábor válogatása minden kedden 18-tól 20 óráig.


Kívánságműsor
A hallgatók jeles családi eseményeinek megünneplésében segít a Szabadkai Magyar Rádió. Műsorunkon keresztül gratulálhatnak családtagjaiknak, barátaiknak vasárnaponként 14-től 20 óráig. Az aktuális zenei listát megtalálják honlapunkon. A jókívánságokat Búzás Zsuzsanna, Kiss János tolmácsolja.


Lélekkalauz
Beszélgetések életről, lélekről, kapcsolatokról, érzelmekről és az életminőség jobbításának lehetőségeiről. Ismeretek, javaslatok, bátorító gondolatok - kiváló szakemberek tudásából és gazdag tapasztalatából. Minden második csütörtökön 18-tól 19 óráig dr. Magyar Lóránt mentálhigiénés szakemberrel.