Ugrás a tartalomra

Szabadkai Magyar Rádió

 

 

SZMRonline

 

Szabadkai Magyar Rádió - 107,1 MHz

A 2015. november 1-jén elindult Szabadkai Magyar Rádió célja a hallgatók naprakész tájékoztatása. A műsorban terítékre kerülnek politikai és szociális témák. Heti rendszerességgel egy-egy órás műsorunk van egészségügyről, oktatásról, környezetvédelemről, sportról. Napi egy órában szó van a művelődésről is. Óránként hírek, és naponta többször híradó is várja a hallgatókat. Hírösszefoglalóinkban beszámolunk Szerbia, Magyarország és a világ eseményeiről is. Hétköznaponként Napindító című reggeli sávunkban részletesen feldolgozzuk a kiemelt eseményeket, az érdekes témákat. A Mozaikban tovább boncolgatjuk a történéseket. Bemutatjuk az itt élő érdekes embereket. A színészek, zenészek olykor élő produkciókkal érkeznek hozzánk. Az érdekes történetek mellé pedig a legszebb magyar és külföldi melódiák szólnak, a nosztalgia fonalára fűzve. Az esti órákban zenés szórakoztató-műsorokkal kedveskedünk a hallgatóknak, és a rádiószínházunkban is „felgördült a függöny” a 107,1 MHz-en.

Szabadkai Magyar Rádió mb. fő- és felelős szerkesztő: Agárdi Gábor

Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Orosz Ildikó

Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Kartali Rita

Szabadkai Magyar Rádió fő- és felelős szerkesztőjének helyettese: Dedić Suzana

 

Műsoraink:

Napindító
Aktuális közéleti, politikai, gazdasági, és a mindennapokat érintő riportok, stúdióbeszélgetések minden hétköznap reggel 6-tól 10 óráig. Terítéken a vajdasági magyarságot érintő aktuális témák.

Mozaik
A Mozaik egy szórakoztató és informatív magazinműsor hétköznaponként 10 és 16 óra között. A műsorvezetők a napi aktuális programajánlatok és közérdekű információk mellett a legérdekesebb és legfontosabb témákkal várják önöket. Legyen szó sportról, egy-egy élettörténetről, egészségügyről, oktatásról vagy éppen környezetvédelemről. Kiemelt helyet kap a kultúra, a magyar értékek közvetítése. Irodalom, képzőművészet, zene, film, mozi, színház… Minden, ami számít egy helyen, napi hat órában.

Küzdőtér
A Küzdőtér a Mozaik című magazinműsor heti rendszerességgel jelentkező sportrovata. Hétfőnként 11 és 12 óra között egy sportszelet, ami mindenkinek jár. Beszámolók, interjúk, aktuális helyi és külföldi eredmények.

Jó-Kor
A Jó-Kor a Mozaik magazinműsor nyugdíjasoknak szóló rovata. A szépkorúakat érintő hírek mellett tanácsokkal is szolgál, és programajánlatokkal látja el a hallgatókat. Jó-Kor, jó helyen, azaz keddenként 11 és 12 óra között a 107,1 MHz-en.

Rádiódoktor
Egészségügyi problémák és a lehetséges gyógymódok, gyakori kérdések és válaszok - mindez a Mozaik magazinműsor Rádiódoktor című rovatában szerdánként 11 és 12 óra között. Szakértőkkel, orvosokkal beszélgetünk nemcsak az egészségről, hanem az életmódról is.

Pót-óra
Hetente egyszer, egy órában a gyerek-szülő-pedagógus háromszög kerül a középpontba. A Pót-órában az oktatási hírek mellett aktuális ösztöndíjakról, továbbképzésekről, modern pedagógia irányzatokról, valamint a hatékony tanulást elősegítő módszerekről szólunk. Beszélgetőtársaink pedig maguk az érintettek. Csütörtök délelőttönként Pót-óra a Mozaik magazinműsorunkban.

Élő-Világ
Ismerjük meg jobban a bennünket körülvevő világot! Földünk ritka élőlényeit, állatait, növényeit, rovarjait. Éljünk környezettudatosan! Ökotippek a Mozaik magazinműsor Élő-világ rovatában péntekenként 11 és 12 óra között a 107,1 MHz-en.

Kult-óra
Lessünk be együtt a kulisszák mögé! Művelődési rovatunk kulturális értékeket közvetít, művészeti, szórakoztató, szabadidős programokat kínál, szakköröket, csoportokat mutat be. Már befutott művészekkel: rendezőkkel, színészekkel, írókkal, zenészekkel és táncosokkal, valamint a szárnyukat még csak most bontogató fiatalokkal beszélgetünk. Kult-óra mindennap 14 és 15 óra között a Szabadkai Magyar Rádióban.

Mérleg
Interjúműsor politikáról, gazdaságról, oktatásról és egyéb közéleti témákról. Részletesen!Pénteken 16 óra 30 perctől a Szabadkai Magyar Rádió hullámain.

Tiszta forrás
A Kárpát-medence legszebb eredeti magyar népdalai a Tiszta Forrásban. Juhász Gábor válogatása minden kedden 18-tól 20 óráig.

Klasszikus kedvencek
Klasszikus kedvencek - a nyugalom szigete a rohanó hétköznapokban. A Szabadkai Magyar Rádió komolyzenei műsora, szerdánként 18-tól 20 óráig. A klasszikus zene legismertebb és legfontosabb szerzőinek művei Brasnyó Zoltán szerkesztésében.

Jazzkorzó
Stílus, szenvedély és egy csipetnyi szecesszió. Klasszikusok, sztenderdek és forradalmi újdonságok az improvizáció virtuózainak tolmácsolásában. A Jazzkorzóban a műfaj meghatározó előadóinak és szerzőinek művei mellett számos különlegesség is hallható. Jazzkorzó – séta a jazz neonfényes sugárútján Brasnyó Zoltánnal, csütörtök esténként a Szabadkai Magyar Rádió hullámhosszán, 18-tól 20 óráig.

Slágergyár
A Slágergyárban a '60-as, '70-es, '80-as évek zenéi köszönnek vissza. A magyar és a külföldi melódiákat a műsorvezető, Kiss János, azaz Manó válogatja. A műsorban a hallgatók zenei kéréseit is teljesítjük. Szombatonként 14 és 20 óra között a 107,1 Mhz-en

Hangjegykoktél
Üdítő zenei turmix minden pénteken 18 órától a 107,1 MHz-en Tomislav Jakovljević keverésében.

Muzsikál a mozi
Dalok, ahogyan a moziban hallhattuk őket. Híres filmslágerek, fülbemászó betétdalok és szerzemények a vászonról. Muzsikál a mozi - minden szombaton 13-tól 14 óráig Orosz Ildikó szerkesztésében.

Mozi 89
Üdítő filmes félóra Agárdi Gábor szerkesztésében, minden szombaton 12 óra 30 perctől a Szabadkai Magyar Rádió hullámain.

Hétlépés
Mérföldes csizmával az etno- és világzenén át, kéthetente, vasárnaponként reggel 7 óra után a Szabadkai Magyar Rádió hullámain, Bodrogi Attila színművész tolmácsolásában.

Kívánságműsor
A hallgatók jeles családi eseményeinek megünneplésében segít a Szabadkai Magyar Rádió. Műsorunkon keresztül gratulálhatnak családtagjaiknak, barátaiknak vasárnaponként 14-től 20 óráig. Az aktuális zenei listát megtalálják honlapunkon. A jókívánságokat Búzás Zsuzsanna tolmácsolja.