Ugrás a tartalomra

Rovatok

Gazdaság

Videó
Certop Kft., Magyarkanizsa

A minőség számít!

Nemzetközi érvényű akkreditációt vett át ma a Szerb Akkreditációs Testülettől a magyarkanizsai székhelyű Certop CO Kft. minőségtanúsítási cég, a budapesti Certop International Holding szerbiai tagja.

Kultúra

Fotó Videó
Virág Gábor, Tarkó János

Díjátadó, évzáró ünnepség a Forumban

Csütörtökön este átadták a Forum Könyvkiadó Intézet elismeréseit: a Híd Irodalmi Díjat, a Forum Képzőművészeti Díjat és a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat. Az ünnepség egyben jubileumi évzáró volt.
Videó
A könyvbemutató

Ki nekünk Arany János?

Reisinger János: Ki nekünk Arany János című könyvét mutatták be csütörtök délután az adai Szarvas Gábor Könyvtárban.
Fotó Videó
Hagyományok Háza

Befejeződött a Hagyományok Háza Napok Szabadkán

Ma gyerekeknek tartottak előadásokat, kulturális foglalkozásokat a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületében. Az általános iskolások bővíthették ismereteiket a néphagyományokról.

Kékfény

Politika

Régió

Sport

Partizan-Crvena zvezda meccs

Döntetlent játszott a Partizan és a Crvena zvezda

Győzelem nélküli 1:1-es mérkőzést játszottak a Partizan és a Crvena zvezda labdarúgói Belgrádban, a szerbiai Szuperliga 22. fordulójában. A meccs inkább a szurkolók verekedéséről marad emlékezetes.
Fotó Videó
Spatacus-Vojvodina

Harcias foci, szép gólok a vajdasági derbin

1:1-es döntetlennel ért véget a szabadkai Spartacus és az újvidéki Vojvodina labdarúgó csapatának mérkőzése a Szuperliga szerdai játéknapján. A hideg ellenére sokan kilátogattak a vajdasági derbire.

Színes

Fotó Videó
advent, Torda, idősek

Adventi vendégeskedés a tordai időseknél

Az adventi időszakban különösképpen odafigyelünk az egyedül élőkre és az idősekre. Ennek szép példája a bánáti Torda, ahol karácsony táján a gyerekek meglátogatják a falu legidősebb lakosait.
Fotó Videó
Gimisták dolgoznak a parkban

Az önkéntességet gyakorolták az óbecsei gimisták

Az ENSZ Közgyűlése 1985-ben foglalta határozatba az önkéntesek nemzetközi napját, amely december ötödike. Az Óbecsei Gimnázium tanulói ebből az alkalomból az Erdőtelepítők Parkjában serénykedtek.

Társadalom

Fotó Videó
Előadást hallgatók

Pedagógusképzés, ezúttal Szabadkán

Óvónőknek tartottak képzést Szabadkán a Vajdasági Magyar Képző- Kutató- és Kulturális Központban. A program célja, hogy a pedagógusok az előadásokon megszerzett tudásukat a gyakorlatban is használják.
Angela Merkel

Merkel: A külső határok védelme nem elégséges

Minden tagállam számára nyilvánvaló, hogy a külső határok védelme nem elégséges, amennyiben a védelemnek nincs szolidaritást jelentő belső dimenziója - jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

Világ

Buszbaleset

Iskolabusz ütközött egy vonattal Franciaországban

Többen meghaltak a balesetben. A dél-franciaországi Perpignan városától nem messze, Millas és Saint-Feliu-d'Amont települések között ütközött össze egy iskolabusz és egy vonat - írja a Reuters.
I. Mihály román király koporsója

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Érdekes

Csillaghullás

Káprázatos Luca-napi csillaghullás

Látványos csillaghullás lesz szerdáról csütörtökre virradó éjszaka, amikor megérkeznek a Geminidák: a szerencsések óránként akár száznál is több hullócsillagot láthatnak.

Minden országban adózni fog a Facebook

A Facebook kedden jelentette be, hogy nemsokára helyben, a tevékenysége szerinti országokban fogja könyvelni reklámbevételeit ahelyett, hogy dublini székhelyén venné nyilvántartásba azokat.

Önkormányzatok