Ugrás a tartalomra
Videó

Kalandozás Könyvországban
2023-02-01; 16:48

Idén újra kalandozhatnak Könyvországban az általános iskolás diákok. A Szabadkai Városi Könyvtár Kalandozás Könyvországban című olvasásnépszerűsítő játékát februárban és márciusban rendezik meg.

Nyolcadikosok, figyelem!
2023-01-31; 09:35

Ma 15 óráig dönthetnek a kisérettségi választott tantárgyáról a szerbiai nyolcadikosok.
Fotó Videó

Energiahatékonyabbá vált a csantavéri iskola
2023-01-26; 16:06

Kicserélték az iskola tornatermének nyílászáróit. A beruházás a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásából valósult meg. Az ablakok cseréjének összköltsége 4,5 millió dinár volt.
Fotó Videó

Diplomahonosítás a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával
2023-01-26; 16:10

Több mint 100 külföldi felsőoktatási intézményben oklevelet szerzett fiatal nyert támogatást a Magyar Nemzeti Tanács pályázatán. A külföldön megszerzett diplomák és tudományos fokozatok szerbiai honosításának költségeiben nyújt segítséget az MNT.
Fotó Videó

Foglalkozások a tehetséges diákoknak
2023-01-25; 20:38

NyelvÉSZ címmel szerveztek műhelymunkát a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban. A 30 órás műhelymunkákon 12 diák vesz részt, a programot a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács szervezte meg a Nemzeti Tehetség Program keretében.
Fotó Videó

Iskolanapot és búcsút ünnepeltek a szabadkai Paulinumban
2023-01-25; 18:52

Szent Pál apostolról, a szabadkai Paulinum névadójáról, valamint az intézmény 60. tanítási évéről emlékeztek meg a Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Kollégiumban. Pálforduló alkalmából az intézményben iskolanapot és búcsút tartottak.

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.