Ugrás a tartalomra
Fotó Videó

Megtartotta 33. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács
2022-09-23; 21:09

Egyebek mellett több, az MNT által alapított intézmények munka- és pénzügyi tervét is megvitatták, valamint a 15 főnél kisebb létszámú magyar tannyelvű osztályok megnyitásáról is döntöttek a tanács tagjai.
Fotó Videó

Átadta a támogató aláírásokat a Magyar Összefogás lista
2022-09-13; 07:02

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke vezetésével átadták a Magyar Összefogás listára összegyűjtött támogatói aláírásokat tartalmazó íveket a Köztársasági Választási Bizottságnak a magyar nemzeti tanácsi választáson való részvételhez.
Fotó

Olaszország új szerbiai nagykövetét fogadta Pásztor István
2022-09-06; 13:02

Luca Gori és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke a találkozón beszélgettek a két állam gazdasági és kulturális együttműködéséről, az európai integrációról, valamint Vajdaság és az olasz régiók közötti kapcsolatok megerősítéséről.
Videó

"Kicsi a bors... Délvidék, mint a Kárpát-medence erőforrása"
2022-07-07; 18:37

Ezzel a címmel tartottak panelbeszélgetést a Vajdasági Szabadegyetem első napján. Ezen Potápi Árpád János, valamint a szerbiai, horvátországi és szlovéniai magyar közösségek vezető politikusai beszélték át az aktuális délvidéki, kisebbségi témákat.

Most

12:30

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán fölé

Közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki helyi idő szerint ma reggel Észak-Korea fegyveres erői – tájékoztatott a japán sajtó. A rakéta átrepült a japán légtéren, és mintegy 4.600 kilométert tett meg, míg végül a Csendes-óceánban landolt.
10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.