Ugrás a tartalomra

Idén nyolcvan újságírót öltek meg világszerte
2018-12-18; 11:39

Idén nem kevesebb, mint 80 újságírót öltek meg világszerte, ami 8 százalékkal több, mint tavaly - áll a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi újságíró-jogvédő szervezet most megjelent jelentésében.

Ötödik hete tüntetnek Párizsban
2018-12-15; 14:52

Dulakodás alakult ki szombaton Párizsban a sárgamellényesek és a francia rendőrség között az immáron ötödik hete tartó tüntetéssorozat alatt.

Elismerték a harmadik nemet Németországban
2018-12-15; 10:33

A német parlament jóváhagyta azt a jogszabályt, amelynek értelmében ezentúl a születési anyakönyvben a nemek megjelölésére a nõ és a férfi mellett a különbözõ kifejezés is használható lesz.

Feloldották Írországban az abortusztilalmat
2018-12-15; 10:02

Elfogadta az abortuszt legalizáló törvényt az ír parlament csütörtök este, eleget téve ezzel annak a polgári kezdeményezésnek, amelyrol hét hónappal ezelott népszavazáson döntöttek.

Kiemelt védelmet kapott a római Colosseum
2018-12-13; 22:53

Olaszországban mindenekelőtt a turisták millióit vonzó régészeti emlékek védelmét erősítették tovább a strasbourgi lövöldözést követően.

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.