Ugrás a tartalomra
Fotó Videó

Búcsút tartottak Moholon
2022-10-03; 15:37

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.

A Szent Kereszt felmagasztalását ünneplik az ortodox hívők
2022-09-27; 08:30

A szerb ortodox egyház és hívei a Szent Kereszt felmagasztalását ünneplik, annak a napnak az emlékére, amikor Szent Ilona, Konstantin császár édesanyja megtalálta a Szent Keresztet, amelyen Jézus Krisztust megfeszítették a Golgotán.
Fotó Videó

Iskolatáskákat szenteltek meg
2022-09-25; 17:27

Táskaszentelő szentmisét tartottak ma a szabadkai Munkás Jézus templomban. Az eseményt második éve tartják meg a kertvárosi plébánián.
Fotó Videó

Templombúcsú Szenttamáson
2022-09-15; 07:41

A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, vagyis ma ünneplik a templombúcsút Szenttamáson. A hívők a keresztúti ájtatosság és az ünnepi szentmisék mellett kiállításokkal teszik teljesebbé a napot.
Fotó Videó

Dolinszky Árpádra emlékeztek
2022-09-11; 16:06

Kommemorációs istentiszteletet tartottak a tíz éve elhunyt Dolinszky Árpád evangélikus püspök emlékére.
Fotó Videó

A búcsújáró helyen megtalálni a békét
2022-09-08; 17:18

Idén is több ezer hívő érkezett a doroszlói szentkúthoz. Vajdaság szinte minden pontjáról, de külföldről is érkeztek zarándokok. Voltak, akik gyalog, autóbusszal, családdal, társasággal érkeztek a helyszínre.

Most

10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.
08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.