Ugrás a tartalomra
Fotó Videó

Ünnepi fogadást tartott Zágrábban a Szerb Nemzeti Tanács
2023-01-06; 18:48

Szerbiát Ivica Dačić kormányalelnök és külügyminiszter, valamint Tomislav Žigmanov kisebbségi és emberi jogokért felelős tárcavezető képviselte, aki egyébként a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetségének elnöke is.
Fotó

Viszlát kuna, üdv euró!
2022-12-30; 12:24

Euróra cserélik le a horvát kunát 2023 elejétől. Zombori Imre közgazdász a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában mondta el, mit jelent ez a gyakorlatban.

„Szlovénia az összes nyugat-balkáni ország barátja”
2022-12-22; 13:19

Szlovénia az összes nyugat-balkáni ország barátja, és ha ezek az országok valamennyien csatlakoznának az Európai Unióhoz, akkor nem lennének ilyen problémáink a határokkal, nem lennének nyitott kérdések, mondta Tanja Fajon szlovén külügyminiszter.

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.