Ugrás a tartalomra

Tisztújítót tart a VMSZ - az új elnököt is megválasztják

2024.03.02
08:00
2024.03.02
10:55
Forrás
Pannon RTV
Szombaton lesz a közgyűlés Zentán.

A Vajdasági Magyar Szövetséget Pásztor István halála óta, Dr. Pásztor Bálint vezeti megbízott elnökként, és egyelőre ő az egyetlen jelölt a pártelnöki tisztségre is. 128 jelöltből választják meg a párt vezetését, amely a következő négy évben irányítja majd a VMSZ-t.

A szombati tisztújító közgyűlésen tehát a pártelnök mellett a párt 50 tagú tanácsát, valamint a felügyelőbizottságot és a fegyelmi bizottságot is megválasztják, ezt követően pedig a tanács a következő ülésén dönt arról, ki kerüljön be a 20 tagú elnökségbe, és ki lesz a párt három alelnöke a következő négy évben.

VMSZ
tisztújítás
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.