Ugrás a tartalomra

Kreatívan ünnepelték a könyv és szerzői jogok világnapját

2024.04.23
15:33
2024.04.23
17:24
Forrás
Pannon RTV
Kreatív módon ünnepelték a könyv és szerzői jogok világnapját a szabadkai Svetozar Markovic Gimnáziumban.

Diákok által készített portréképek lepték be az egyik tanterem falait. A kiállított munkák a fantázia, az olvasói élmény és a képzőművészeti tehetség ötvözeteként születtek a művészet és a dizájn tantárgy keretein belül. A kiállítás célja az olvasás szeretetének népszerűsítése és a képzelőerő fejlesztése volt. 

Sanja Vujačić, szerb nyelv és irodalom tanár, Svetozar Markovic Gimnázium, Szabadka: „A könyv és a szerzői jog világnapja természetesen az olvasás miatt fontos, hogy emlékeztessük diákjainkat Shakespeare-re és Cervantesre, akik miatt elsősorban ünnepeljük ezt a napot, emellett népszerűsítsük a könyvek jelentőségét, az olvasáskultúrát. Ha eljönnek hozzánk a gimnáziumba, itt nyitott könyvtárat találnak.” 

Svetozar Marković Gimnázium
Shakespeare
könyv

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.