Ugrás a tartalomra

Házasság utáni házaságy

2024.04.24
07:50
2024.04.24
15:59
Forrás
Pannon RTV
Ismét irodalommá alakultak a családi periratok dr. Várady Tibor akadémikus tolla alatt.

Házasság utáni házaságy címmel jelent meg dr. Várady Tibor legújabb kötete. A Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában kiadott dokumentum-prózakötetet az Óbecsei Népkönyvtárban mutatták be.

Irodalommá alakultak ismét a családi periratok dr. Várady Tibor akadémikus tolla alatt. Házasság utáni házaságy címmel magyarul is megjelent a szerző hatodik dokumentumprózája, amelyet kedden este az Óbecsei Népkönyvtárban mutattak be a közönségnek. Az est moderátora Szilágyi Edit volt.

„A szerző a szüleinek, nagyszüleinek az irattárából fennmaradt anyagból szedte össze az akkori történéseket, amik hitelesek, amit aztán ötvözött a történelemmel és a saját emlékeivel. A könyv most jelent meg magyar nyelven, szerbül is megvan.”

Várady kötetében a bemutatott perek által a bánáti hétköznapokból regényes történetek születnek.

„A legújabb kötetben főleg a második világháború alatti bánáti apró perek vannak. Érdekes ebben az, hogy nagyon sok ember volt, akik ezek alatt a borzalmas évek alatt, a német megszállás alatt nem akartak hősök lenni, még kevésbé árulók – emberek akartak lenni. Aránytalan energiát fektettek kis perekbe, és ez a bíráknak is jól esett, mert ha egy hölgy azt mondja, hogy valaki elhagyta a férjét, mert az bezárta a spájzot, a férj pedig azt mondja, hogy ezért nem lehet elhagyni, akármit mond a bíró, nem lesz sem fasiszta, sem kommunista.”

Dr. Várady Tibor Házasság utáni házaságy című kötete az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg.

Házasság utáni házaságy
Dr. Várady Tibor
könyvbemutató
Óbecse

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.