Ugrás a tartalomra

Prezentacija meda i vina u Bečeju

2019.11.24
15:40
2019.11.24
18:27
Forrás
Pannon RTV
Peti put upriličena izložba sa degustacijom “Med i vino” u bečejskoj spomen kući “Than”.

Pored pčelara i vinara opštine Bečej, izlagali su i druge zanatlije. Rakije, hladno ceđena ulja i razni specijaliteti bečejskih proizvođača predstavljeni su na štandovima izložbe “Med i vino” koja je sinoć održana u spomen kući “Than”. Većina izlagača naravno bili su pčelari i vinari. Porodica Tobiaš proizvodi vino skoro celu deceniju. “Volimo praviti vino a volimo ga i piti. Naravno, mi ga pravimo i znamo da je od grožđa” kaže Marija Tobiaš iz Bečeja.

Beata Bobam donela je sirupe, džemove i druge proizvode. “Bavimo se domaćim proizvodima oko dve i po godine, imamo krem od belog luka, domaću mešavinu začina, sirupe, likere i druge prozvode.”

Ede Šinkovič već tri godine uzgaja industrijsku konoplju u Bečeju. Na izložbu je doneo razne jestive proizvode od konoplje: konopljino brašno, hladno presovano ulje od konoplje, sok i čaj od konoplje, pogaču od konoplje: “Pokušavamo ga promovisati preko gastronomije, istovremeno pokušavamo širiti kulturu konoplje. Bavimo se i preradom stabljike konoplje, pokušavamo jačati eko-liniju, jer se ona može koristiti za proizvodnju preko 60 hiljada proizvoda.”

Izložba “Med i vino” je peta po redu koja se održava u Bečeju, a pčelari i vinari nisu jedini izlagači, navodi glavni organizator Viktor Molnar: “Sada pokušavamo širiti ponudu proizvoda, jer zapravo želimo predstaviti lokalne proizvode našim građanima i našim susedima.”

Događaj je realizovan u organizaciji sekcije za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Društva intelektualaca „Braća Than“.

med
vino
prezentacija
Bečej

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.