Ugrás a tartalomra

Atila Pinter: Srpsko-mađarski politički odnosi su na istorijskom maksimumu

2019.11.25
21:21
Forrás
Pannon RTV
Atila Pinter, ambasador Mađarske u Beogradu održao je u kancelariji beogradske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara predavanje o mađarsko-srpskim odnosima i partnerstvu dve zemlje.

Ambasador je podsetio prisutne na događaje iz predhodnih godina koji se tiču  i Srbije i Mađarske, ističući da se ekonomski pokazatelji iz godine u godinu poboljšavaju, i da je prošlogodišnja bilateralna trgovina prešla 2,5 milijarde evra. Atila Pinter je takođe rekao da su politički odnosi na istorijskom maksimumu i da će vlade dve zemlje naredne godine u Budimpešti održati šestu zajedničku sednicu. Ambasador je skrenuo pažnju i na investicije koje Mađarska planirala u Srbiji u bliskoj budućnosti. Atili Pinteru je ovo drugi mandat ambasadora u Beogradu.

Atila Pinter
Beograd
srpsko-mađarski

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.