Ugrás a tartalomra

Deli Andor o početku rada nove Evropske komisije

2019.11.27
20:49
2019.11.27
21:35
Forrás
Pannon RTV
Evropska komisija na čelu sa Ursulom von der Lajen počeće rad u ponedeljak, a treba da se bori sa sve više izazova – izjavio Andor Deli u Strazburu.

Evroposlanik Andor Deli je u Strazburu povodom početka rada novog saziva Evropske komisije na čelu sa Ursulom von der Lejen kazao da EU treba da očuva konkurentnost sa napredujućom Kinom i SAD te je dodao da digitalizacija i okvirni budžet treba da dobiju važnu ulogu. Izjavio je i da je dobra vest za susedne zemlje što će Oliver Varhelji kao predstavnik Mađarske biti komesar za proširenje. Zapadni Balkan i proširenje tada nisu bili prioritet, a sada se čini da se situacija promenila, kaže Deli.

"U pogledu Srbije možemo da kažemo da smo videli snažno ohrabrenje u govoru Ursule von der Lejen. Gotovo je kao prvu spoljnopolitičku temu spomenula Zapadni Balkan i proširenje, rekavši da kapije Evrope ostanu otvorene. Čekaju kandidate članica zapadnog Balkana. Sećamo se da je Junkerova komisija 2014-te započela sa time da neće biti daljeg proširenja. Vidljiv je oštar kontrast između dva, i to je svakako ohrabrujući znak" – rekao je evroposlanik vojvođanskog porekla, član mađarskog Fidesa Andor Deli.

 

Evropska komisija
Strazbur

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.