Ugrás a tartalomra

Filozofski fakultet u Novom Sadu obeležio 65 godina

2019.11.29
18:32
Forrás
Pannon RTV
Proteklih decenija je 24.000 studenata ovde diplomiralo, ili zaslužilo zvanje magistar ili doktor.

U početku se nastava sprovodila samo na šest smerova, a danas đaci mogu da biraju između pedesetak smerova - čulo su na svečanosti. Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje je objasnio da je Fakultet zaslužio priznanje.

Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje: „Koliko je važno da govorimo o fabrikama i putevima, jednako je važno podići društvo koje prepoznaje naše vrednosti u višejezičnosti i čoveka kao deo društva. Filozofski fakultet je potvrdio neophodnost svog postojanja, ne samo sa jubilejom od 65. godina, već sledeći logiku bez koje se ne može živeti. A to je kultura koja se ovde okuplja. Smatram da je jako dobro što za sve nas postoji  Filozofski fakultet, koji daje najbolju sliku o našem  materijalnom i intelektualnom uspehu. "

Filozofski fakultet
Novi Sad
Zoran Milošević

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.