Ugrás a tartalomra

Mađarska pošiljka pomoći krenula u Albaniju

2019.11.30
08:28
2019.11.30
08:34
Forrás
MTI
Mađarska državna direkcija za pomoć u katastrofama poslala je pošiljku vrednu 21 miliona forinti u Albaniju, zemlju koja pogođena zemljotresom.

Zemljotres u utorak pratilo je nekoliko snažnijih potresa. Za dva meseca, ovo je druga pošiljka pomoći koju Mađarska šalje u Albaniju. U septembru je zemlju na Balkanskom poluostrvu takođe pogodio zemljotres i tada je Mađarska pomogla sa pošiljkom vrednom 11 miliona forinti.

Albanija
Mađarska
zemljotres

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.