Ugrás a tartalomra

Veći tržišni udeo za porodična gazdinstva

2019.11.30
22:52
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Fondacija "Pro Sciencia Naturae" iz Sente učestvuje u prekograničnom IPA programu.

U okviru serije predavanja, pored nastave u učionici,  studenti će naučiti i e-learning metodu, odosno obuhvatiće i temu razvoja poslovanja u poljoprivredi.

Zainteresovani su u Senti slušali predavanje o kvalitetu useva, uslovima za bezbednu proizvodnju i različitim standardima. Anita Balog smatra da je i nakon završetka studija, potrebo dalje usavršavanje: „Iako sam već prošla jednu osnovnu obuku, uvek ima šta da se nauči. Zanima me razvijanje praktičnog znanja, mogu ga primeniti u svom poslu, radim sa poljoprivrednicima kojima mogu preneti informacije koje ovde saznam. "

Predavačica Hajnalka Kovač Šarkanj je govorila o pravilima koja se tiču jabuke, breskve, šljive i lešnika: "Pogledali smo šta je novo sa ovim proizvodima u Srbiji i Vojvodini, koliko zasada imamo, u kakvom su stanju ti zasadi, kakvog su kvaliteta ti proizvodi, kako se mogu testirati i u koju klasu spadaju ti proizvodi, odnosno koji propisi se odnose na njih. "

Tokom višenedeljne obuke, studenti su učestvovali na nastavi u učionici i u praktičnoj nastavi. Cilj je bio da porodična poljoprivredna gazdinstva preuzmu veći udeo na tržištu.

Laslo Lenđel, generalni direktor, Fondacija "Pro Scientia Naturae", Senta: „Mi smo na sebe preuzeli predmet preduzetništva i ovom znanju pristupamo iz različitih aspekata poljoprivrednog sektora, ne samo u pravnom i ekonomskom smislu, već i u tehnologiji useva, zaštiti bilja i drugim aspektima. Sada se održavaju predavanja u učionici, paralelno se priprema digitalni nastavni materijal, i to će dobiti. "

U drugoj polovini predavanja, stručnjaci su predstavili elemente onlajn obrazovanja i mogućnostima za sticanje znanja preko društvenih mreža.

gazdinstva

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.