Ugrás a tartalomra

Dokumentarni film o čantavirskom župniku

2019.12.10
12:24
Forrás
Pannon RTV
Film Miroslava Antelja „S vjerom u Boga" prikazan je u ponedeljak uveče u Velikoj većnici Gradske kuće.

Dokumentarni film predstavlja župnika čantavirske crkve. Privrženi rad Nebojše Stipića i njegovo oglašavanje obraća se i pripadnicima drugih crkava. Dvadesetominutni kratki film u svoj program uvrstiće i Panon RTV. Na misama župnika čantavirske crkve posvećene Svetom Antunu Padovanskom sve je više vernika, i katoličke i pravoslavne veroispovesti. Prema uverenju Nebojše Stipića vremena se menjaju, ali čovekove brige ostaju. „Smatram potpuno prirodnim da potpuno otvoreno razgovaramo o svim temama, posebno onima koje su povezane sa religijom i verom. Ovi razgovori su znali trajati satima, i u njegovom srcu rodila se misao, sa kojom sam se složio, samo pod uslovom da ovde slavimo Gospoda. Voleo bih da  ovaj film prikaže sveštenstvo i crkvu kao mesto gde čovek može da se sretne sa Bogom."

Dokumentarni film pripremljen o Nebojši Stipiću u dvadeset minuta prikazuje životni put mladog župnika, njegov požrtvovani rad. „Kada sam sreo čoveka koga ateisti smatraju psihologom, agnostici filozofom, a vernici teologom, nisam mogao ništa drugo nego da snimim film o njemu. Nebojša Stipić je jednostavno Mocart teologije. Zašto Mocart? Zbog toga jer sve što kaže, finim nitima povezuje prirodu i Gospoda.  Povezuje ekologiju i duhovnost. On je čovek Gospoda."
Filmski portret „S vjerom u Boga" Miroslava Antelja biće prikazan i na Panon televiziji sa prevodom na mađarski jezik. Ostvarenje će uskoro stići i pred međunarodnu publiku, jer će kratki film biti prikazan i u Vatikanu.

Miroslav Antelj
film
čantavirski župnik
Nebojša Stipić

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.