Ugrás a tartalomra

Pokrenuta internet stranica turističke ponude Karpatskog basena

2019.12.14
15:14
Forrás
MTI
Fondacija kulture „Heti kelet" iz Bekeša pokrenula je internet stranicu tajerinto.hu na kojoj se mogu naći sve turističke informacije o Karpatskom basenu.

Geza Čibor, predsednik Fondacije je za MTI rekao je da je na državnom nivou jedinstven internet prostor rezultat dvogodišnjeg rada. Internet stranica predstavlja predele, prirodna bogatstva, spomenike kulture i listu objekata koji se nalaze pored zacrtane rute. Korisnici mogu da odštampaju odabranu rutu, da je pošalju na mobilni telefon, kao i da je koriste kao navigaciju. Među zadatke Fondacije „Heti kelet" spada da tradiciju, prirodnu i graditeljsku kulturu, kao i zajednice koje obitavaju na ovim prostorima istraži i njihove aktivnost, proizvode i vrednosti predstavi, osigura i postavi na tajerinto.hu internet stranici.

tájérintő.hu

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.