Ugrás a tartalomra

Mađarski Karitas darovao subotičke porodice

2019.12.16
14:25
2019.12.16
18:33
Forrás
Pannon RTV
Podelu božićnih paketića u Subotici uveličao mađarski državni sekretar.

Poklon paketići mađarskog Karitasa su subotičkim porodicama podeljeni u sedištu kulturno umetničkog društva zanatlija Erne Lanji u prisustvu mađarskog državnog sekretara Mikloša Šoltesa. Direktor mađarskog Karitasa Gabor Eči je kazao da imaju dobru saradnju sa subotičkim Karitasom, a da sudbinu prekograničnih Mađara nose na srcu. Šezdeset porodica dobilo je trajne namirnice, brašno, ulje, šećer, konzerve, slatkiše. Na božićnoj podeli paketa udruženja velikih porodica pazili su i na najmlađe, kojima su darovane lutke. Okupljene je pozdravio i mađarski državni sekretar Mikloš Šoltes naglasivši da je poruka darivanja pažnja ka siromašnim prekograničnim Mađarima, te se osvrnuo i na program ekonomskog razvoja kojim se na duže staze stvaraju radna mesta.

paket
Mađarski Karitas
Subotica

Slične vesti

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.