Ugrás a tartalomra

Tavankutske trojke pola godine ne moraju da brinu o pelenama

2019.12.19
18:24
Forrás
Pannon RTV
Trojke u Donjem Tavankutu posetio je Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada Subotice.

Ovo je četvrta porodica koju je ove godine lokalna samouprava Subotice darovala sa pelenama dovoljnim za narednih pola godine. Ovu inicijtivu želeli bi da nastave i naredne godine, jer na teritoriji Subotice ove godine se rodilo 60 beba manje u odnosu na prošlu godinu.

U dom porodice trojki, predstavnici lokalne samouprave stigli su sa buketom cveća i paketom korisnih stvari

„U ovo vreme odseljavanja stopa nataliteta je veoma važna za našu državu, pokrajinu, i za naš grad, da se rađa što više dece, da se škole ispune dečijim smehom i jurnjavom. Veoma raduje što je ovo tokom 2019. godine četvrta poseta, dakle obišli smo 12-oro dece, što je gotovo jedan razred" kaže Tivadar Bunfor, predsednik Skupštine grada Subotica.

Mihajlo, Katarina i Aleksandar začeti su uz pomoć veštačke oplodnje, a svet su ugledali nakon carskog reza u Novom Sadu još u septembru. Nedavno su došli kući kod roditelja, koji su se iz Subotice preselili nazad u Donji Tavankut. Bebice su zdrave, lepo napreduju, već imaju preko tri kilograma. Prilikom naše posete zadovoljno su se odmarali u svojim krevetićima.

„Nije teško. Organizacija je najbitnija. Tu je baka, ona uskoči kada svo troje krenu da plaču, baki odnesmo jedno, nas dvoje sa drugo dvoje se snalazimo. Ali dobro je. Ima pouno obaveza, to se mora reći, ipak je to troje dece" kaže Melisa Mačković, majka, Donji Tavankut.

Porodica Mačković iz Donjeg Tavankuta dobila je na poklon gotovo 60 paketa pelena. Ovaj običaj Skupština grada želela bi da nastavi i naredne godine.

Tavankut
trojke
Tivadar Bunford

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.