Ugrás a tartalomra

Bogdan Laban: Obnova subotičkog Narodnog pozorišta biće završena sledeće godine

2019.12.20
16:45
Forrás
Pannon RTV
Sledeće godine biće završena rekonstrukcija, obnova i proširenje subotičkog Narodnog pozorišta, tako da će do kraja 2020. godine biti odrigrane i prve predstave, rekao je Bogdan Laban.

Gradonačelnik Subotice je danas pogledao radove i tom prilikom je rekao da je postupak javnih nabavki za fazu izgradnje VIII/1 završen pre nekoliko dana. Pobednički građevinski konzorcijum će uskoro  započeti građevinske radove, ugradnju električne opreme, hidrotehničke opreme i opreme za grejanje, postavljanje liftova i transportnih platformi, i ono što je svakako najvažnije, opremanje pozorišne sale sa najsavremenijom scenskom opremom. Izgradnja pozorišta finansira se iz republičkih, pokrajinskih i opštinskih izvora. Bogdan Laban je dosadašnji posao  okarakterisao kao impresivan i lep. „Ova investicija sa današnjim danom iznosi oko milijardu i 600 miliona dinara, završno sa fazom VIII/0. Pre nekoliko dana, tačnije pre mesec dana, završili smo javni tender, izabran je novi izvođač radova, a sledeća faza je vredna oko 597 miliona dinara. Radi se o manjim građevinskim radovima i uglavnom se odnose na scensku tehniku. Uveren sam da ćemo u periodu od nekoliko meseci završiti ovu fazu VIII/1, dok nas naredne godine čeka, obezbeđeno je 870 miliona dinara od Republike, Pokrajine i u budžetu Grada i kada dovršimo tu fazu VIII/2, onda do kraja godine možemo da održimo prve predstave u ovom predivnom objektu, za koji sam siguran da subotičani jedva čekaju da ga završimo."

Bogdan Laban
Narodno pozorište Subotica

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.