Ugrás a tartalomra

Proces imenovanja direktora škole Petefi u Senti podigao veliku prašinu

2019.12.21
10:18
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Veliku prašinu podigao je proces imenovanja direktora u osnovnoj školi Šandor Petefi u Senti.

Školski odbor naime nije podržao konkurs dosadašnje vršiteljke dužnosti direktora škole Žužane Urban, tako da se u narednom periodu u školi Petefi moće očekivati promena direktora.

Školski odbor je u utora doneo odluku otome da podržava Kološa Gordanana kao kandidata za direktora škole Petefi. Iako su glasovi radničkog zbora podržali dosadašnju direktoricu, odluka školskog odbora je doneta nakon što je i članovima školskog odbora postalo jasno da je Žužana Urban načinila nepravilnosti u svom radu kao direktorica. Žužana Urban, članica SVM-a je medijima rekla da su je iz stranke zamolili da se ne prijavljuje na mesto direktora. Nakon objavljivanja tog članka, konferencij za štampu su ove nedelje održali političara SVM-a u Senti. Na toj konferenciji su rekli da je Žužana Urban načinila nepravilnosti u svom direktorskom radu.

Zoltan Pek, predsednik opštinske organizacije SVM-a u Senti: „Pažnju na to je skrenula Direkcija škola u Zrenjaninu ali i državna sekretarka za obrazovanje, Anamaria Viček. I pored tih upozorenja, ona nije promenila svoje odluke, samovoljno je donosila odluke i rezultat tih samovoljnih odluka je da ja SVM ne podržava. "

Ime direktorice bilo je na spisku zajedno sa imenima više od 30 rukovodioca ustanova koje je srpski ministar prosvete razrešio funkcija zbog neregularnog rada. U slučaju Žužane Urban to se nije desilo ranije, jer je ona uradila značajan posao u transformaciji školskog kompleksa Stevan Sremac. Međutim, u školi Petefi direktorica u raspodeli časova nije davala prednost stručnim pedagozima sa stalnim zaposlenjem, nego je posao davala ljudima sa neadekvatnom stručnom spremom, rekao je Zoltan Pek.

U vezi sa ovom temom potražili smo i Žužanu Urban, ali nismo uspeli da je pronađemo.

Senta
direktor
škola
imenovanje

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.