Ugrás a tartalomra

Nastavlja se revitalizacija puta Sombor-Baja

2019.12.21
19:24
Forrás
Pannon RTV
Završena je druga faza projekta sanacije puteva Sombor-Baja u vrednosti od 3,7 miliona evra, koja obuhvata deonicu od 12 kilometara.

Program koji je podržala Evropska unija, doprineo je proširenju puta ka Bezdanu sa 6,4 na 7,2 metara a povećana je i nosivost puta.

Nadležni bi nastavili obnovu puta koji povezuje Sombor i Baju. Zbog gužve u saobraćaju, bilo je potrebno proširiti put do Bačkog Brega što bi omogućilo trgovinu kamionima i lakši pristup mađarskom putu M6. Atila Pribila, zamenik granonačelnika Sombora: “Za grad i celu opštinu je od ključne važnosti da se ojača infrastruktura, tu mislim na putnu i železničku infrastrukturu. Jedan od osnovnih elemenata putne infrastrukture je doći do granice, kako bi naša roba što kraćim putem stigla u zapadnu Evropu, skoro polovina ovoga je sada realizovana.”

Na završnoj konferenciji učestvovao je i Imre Kern, državni sekretar za infrastrukturu. Naglasio je da je investicija deo složenijeg projekta: “Nadam se da će se projekat uskoro nastaviti, da će se san obistiniti i završiti taj put sve do Santova i da se će ovaj granični prelaz što pre otvoriti za kamione.”

Prema rečima nadležnih, projekat doprinosi razvoju privrede i društeno-kulturnih odnosa u regionu.

Sombor
Baja
Atila Pribila
Imre Kern

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.