Ugrás a tartalomra

Danas je četvrta nedelja Adventa

2019.12.22
11:53
Forrás
Pannon RTV
Prekosutra je Badnji dan.

Danas smo u vencu upalili poslednju sveću koja simboliše ljubav. Četvrta sveća predstavlja i Svetog Jovana Krstitelja, koji je najavio dolazak Isusa i utro put u ljudska srca. Sa današnjim danom završava se period priprema za božić. Sve više sveća koje gore takođe simbolišu i svetlost koja se širi, i koju Isus Hristos daruje ljudima za božić. Vreme Adventa je vreme priprema za rođenje Isusa Hrista, za dolazak Gospoda.

advent
Badnji dan
venac

Najnovije

13:38, Frissítve: 13:55

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.
17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.