Ugrás a tartalomra

I dalje velikim snagama traže nestalu devojčicu

2019.12.26
16:25
2019.12.26
19:37
Forrás
Pannon RTV
Policija još uvek intenzivno traga za 12-ogodišnjom Monikom Karimanović koja je nestala pre 6 dana, u blizini Niša. Devojčicu je, na osnovu tragova oteo muškarac, javosti poznat kao Malčanski berber.

Policija veruje da muškarac devojčicu skriva u naseljima u okolini. Direktor policije je rekao da veruje da će Monika uskoro biti pronađena, neozleđena.

Monika Karimanović (12) nestala je 20. Decembra, dakle prošlog petka u naselju Brzi Brod, istočno od Niša. Krenula je u školu, ali tamo nije stigla, negde usput joj se gubi svaki trag. Njena majka se istog dana javila policiji, gde je slučaj odmah tretiran kao prioritet. Od tada su u potragu uključeni i žandarmerija, i helikopterske snage i psi tragači. Kako mediji prenose već više od 300 policajaca traga za njom. Devojčica još uvek nije pronađena, ali su se pojavile brojne uznemirujuće informacije u vezi sa ovim slučajem.

Pojavilo se ime Ninoslava Jovanovića, poznatog kao "Malčanski berberin", koji je ranije već povezanivan sa nekoliko nasilnih zločina, i nedavno je pušten na slobodu. Tragovi upućuju na to da muškarac i devojčica obilaze sela u okolini i da se kriju u napuštenim kućama ili u šumovitom grmlju.

Imaju, na primer, jasne dokaze o tom da je Jovanović ukrao vozilo u kojem su pronašli njegove otiske, ali i trag o tome da je Monika bila sa njim. Policija je pretresla jednu napuštenu kuću gde su zaplenili nekoliko predmeta koji ukazuju na to da su devojčica i Jovanović bili tamo. Prema pisanju „Blica", pronađen je i odsečen pramen kose, koji verovatno pripada Moniki. U šumovitom predelu je pronađen improvizovani šator u kome je bilo džak za spavanje i ranac od devojčice.

Policija ima i izjave svedka o tome da su Jovanovića videli sa devojčicom. Muškarca policija sada traži zbog otmice.

Direktor policije Vladimir Rebić je sinoć rekao da vjeruje da će policija pronaći i spasiti djevojčicu. (On je dodao da su uvereni da je Monika živa i da će je pronaći u što kraćem roku.) Najvažnije je da pronađemo devojčicu i da je vratimo roditeljima, dodao je Vladimir Rebić.

Jutros se oglaila i Monikina majka. Obraćajući se otmičaru njene ćerke, rekla je da, ako ima srca, onda će pustiti Moniku, a da on ide gde god želi.

Monika Karimanović
Malčanski berberin
Niš

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.