Ugrás a tartalomra

Manje migranata u Subotici

2019.12.26
19:42
Forrás
Pannon RTV
Trenutno ih je manje, ali su migranti i dalje prisutni na tertoriji Subotice.

Naša ekipa je srela 8 migranata u jednoj od napuštenih dvospratnih zgrada na železničkoj stanici. Rekli su nam da su došli iz Avganistana i da su na putu već tri godine, a da su svoju zemlju napustili zbog nepovoljne ekonomske i političke situacije. Njihova destinacija je Francuska, gde je kako su nam rekli povoljniji sistema prijema migranat i gde su bolji uslovi života. Više puta su kako kažu pokušavali da ilegalno uđu u Mađarsku i Hrvatsku, ali svaki put do sada neuspešno.

migranti
Subotica
Mađarska
Hrvatska

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.