Ugrás a tartalomra

Fremond: Pitanje penzionog osiguranja poljoprivrednika uskoro bi moglo da se reši

2019.12.26
20:36
Forrás
Pannon RTV
Fremond je istakao da žele da postignu da oni poljoprivrednici koji obrađuju manje površine uopšte ne plaćaju ili plaćaju znatno manji iznos.

Arpad Fremond je o penzijskom osiguranju poljoprivrednika govorio na današnjoj sednici Skupštine Srbije. Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara se već godinama bavi ovim pitanjem, rekao je poslanik SVM-a u Republičkom parlamentu. Dodao je da se čeka rešenje kako proizvođači ne bi plaćali iste namete u budućnosti, jer poljoprivrednici koji obrađuju 2-3 hektara moraju platiti isti iznos kao i poljoprivrednici koji rade na više od sto hektara.

Arpad Fremond, poslanik u Republičkom parlamentu, SVM: „Velik je problem i to što ovi proizvođači imaju ogromne dugove. Kamata je mnogo veća od osnovnog duga. U svom odgovoru, predsednica Vlade uverava poslaničku grupu SVM-a, da će 2020. Godinestaviti tačku na rešavanje tog problema. U rešavanje problema je uključena i Svetska banka, naime država te iznose može posmatrati kao prihode. Čuli smo od premijerke da se tu radi o dugu većem od  dve milijarde evra, koji praktično tereti poljoprivrednike. Svima nama bi bilo u interesu da promenimo zakon. U skladu sa svojim prihodima, poljoprivrednici bi u budućnosti plaćali taj doprinos.¨

Arpad Fremond
Skupština Srbije
penziono osiguranje
poljoprivrednik

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.