Ugrás a tartalomra

Vučić: Srbi mogu da računaju na Mađare bilo gde u svetu i obrnuto

2019.12.27
15:09
2019.12.27
19:28
Forrás
Pannon RTV
Predsednik Srbije je veoma zadovoljan saradnjom Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.

Po mišljenju Aleksandra Vučića, treba raditi na tome da se i na najnižim nivoima izbegne rivalstvo između dve stranke. Predsednik je, odgovarajući na pitanje RTV Pannon o tome govorio nakon otvaranja Y-kraka. Kako je istakao, odnos između Mađarske i Srbije nikada nije bio tako dobar kao sada, a posebnu ulogu u tome ima Ištvana Pastor. Lider Srpske napredne stranke je rekao da bilo gde u svetu Srbi uvek mogu računati na Mađare, i obrnuto. Na konferenciji za novinare, predsednik Srbije je srpski i mađarski narod nazvao bratskim narodima.

Mađari
srbi
saradnja

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.