Ugrás a tartalomra

Festival koji je nedostajao Senti

2019.12.29
19:14
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Više od hiljadu mladih zabavljalo se na festivalu elektronske muzike „Beats per Minute" održanom u Sportskoj hali u Senti. Nastupili su međunarodno poznati, ali i ovdašnji di-džejevi.

Jedan od proklamovanih ciljeva festivala „Beats Per Minute" je i da pored poznatih imena elektronske scene, pruži mogućnosti i za nastup talentovanih mladih. Tako je na scenu stupio i Norbert Belec – Beller. Kaže, veoma mu je prijalo što je mogao da nastupi pred ovdašnjom publikom, na jednom kvalitetnom festivalu. „Pre oko pet ili šest godina otpočeo sam karijeru di-džeja. Pro sam muziku radio kao producent, a potom prva velika stvar koja mi se dogodila je bio nastup na EXIT-u. Na takmičenju remiksa AS FM radija osvojio sam drugo mesto, tako sam dospeo do nastupa na EXIT-u."

Festival „Beats Per Minute" je događaj koji je nedostajao, jer – iako u zajednici ima veliku tradiciju – u proteklom periodu bilo je malo prilika za ljubitelje elektronske muzike – kaže Žolt Hanđa, jedan od glavnih organizatora. „Veoma je bitno da iza čitave organizacije stoji jedna nevladina organizacija čiji je cilj promocija bezbedne zabave. Muzički svakako ostajemo, da tako kažem, na liniji undergrounda, i nećemo praviti komercijalne zabave, već će kod nas i ubuduće nastupati samo underground izvođači."

Najpoznatija imena ovogodišnjeg „Beats Per Minute" festivala bili su di-džejevi Budai, Marko Nastić i Mladen Tomić.

Senta
festival
di-džej

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.