Ugrás a tartalomra

Uvodni govor Viktora Orbana

2020.01.09
15:12
2020.01.09
15:49
Forrás
MTI
Na mađarsko-srpskoj granici će, zbog migracionog pritiska, povećati broj vojnika i policajaca - rekao je mađarski premijer. On je naglasio da će Vlada nastaviti da povećava zaposlenost i plate.

Migracioni pritisak na mađarsko-srpskoj granici se značajno povećao, pa je mađarska Vlada odlučila da poveća broj vojnika i policajaca koji služe na granici - rekao je u četvrtak u Budimpešti, na međunarodnoj konferenciji za novinare povodom početka godine, mađarski premijer Viktor Orban. On je rekao da se na tom delu dnevno beleži više od sto pokušaja ilegalnih prelazaka granice. Orban je takođe saopštio da će zemlje V4, ako je potrebno u istom trenutku pružiti pomoć u zaštiti granice, a Mađarska će bez odlaganja pomoći Severnoj Makedoniji sa jednim kontingentom policije.

Mađarski premijer je takođe naglasio da Vlada želi da nastavi povećanje zaposlenost i plata jer ne postoji drugi način da se iskoreni siromaštvo. Viktor Orban je nazvao fantastičnim dostignućem to što je prvi put posle trideset godina broj zaposlenih premašio 4,5 miliona. Zarade, kako je dodao rastu već 82 meseca. On je naglasio da je stopa povećanja plata bila najviša kod zaposlenih sa najnižim primanjima.

Viktor Orban
govor

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.