Ugrás a tartalomra

U kvalifikaciji za 13.Festival zvezda struke 26 učenika u Bačkoj Topoli

2020.01.17
18:00
2020.01.17
18:29
Forrás
Pannon RTV
Tehničari mehanotronike, zidari, varioci i tehničari informatike prikazali su svoje teorijsko znanje.

Na takmičenju su učestvovali srednjoškolci iz Zrenjanina, Subotice, Temerina kao i Bačke Topole. Rešavanje testa nije bio lak zadatak – kaže Danijel Horvat. Učenik trećeg razreda Srednje škole „Lukijan Mušicki" iz Temerina ocenjuje: „U početku su bili laki, kasnije sve teži. Mogu reći da su bili srednje teški."

Adrian Komaromi, učenik završnog razreda zrenjaninske Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla" dobro se pripremao za nadmetanje, jer želi da stigne do finala u Budimpešti. „Zadatke smo dobili na e-mail od našeg profesora Bele Juhasa i tako smo vežbali" kaže našoj ekipi.

Festival zvezda struke (Szakma sztar) pokrenut je 2007. godine, a od 2017. godine na njemu mogu da učestvuju i đaci izvan Mađarske koji uče na mađarskom jeziku. Organizator kvalifikacija u Vojvodini je Mađarski nacionalni savet. Ibolja De Negri, članica Izvršnog veća MNS-a kaže: „Festival zvezda struke za svoje ciljeve ističe popularizaciju struke, kao i stručno osposobljaanje u skladu sa potrebama privrede i njenim izazovima. Takođe i otkrivanje i pružanje podrške  talentovanim učenicima stručnih zanimanja."

Najuspešniji učenici odlaze na finale u Budimpešti koje će biti organizovano između 20. i 22. aprila.

Bačka Topola
Festival zvezda struke
zidar
varioc
Tehničari mehanotronike
tehničari informatike

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.