Ugrás a tartalomra

Australijan open: kraj prvoga dana

2020.01.20
15:27
Forrás
Pannon RTV
Prođe prvi dan ali nije sve gotovo jer kiša je odložila 30 mečeva. Đoković izgubio set ali dobio meč, a Krajinović i Lajović čekaju da stane kiša pa sutra da nastave igru.

Đoković je pobedom nad Janom Leonardom Štrufom rezultatom 3:1 ušao u drugo kolo, sve drugo bilo bi veliko iznenađenje, ali nije sve išlo glatko jer je Štruf u prvom setu uspevao da drži ravnotežu (7:6), a izgubio je tek kada se u taj-brejku približio na 6:5 da bi Đoković tada izborio još jedan - pobednički poen za set. U drugom setu Đoković je ubedljiviji (6:2) da bi u trećem Nemac u kontraofanzivi poručio Novaku da se mora čvršće boriti protiv 32. Igrača koji nema nameru da se preda i rezultatom 6:2, Štruf smanjuje na 2:1. Četvrti set je otklonio sve dileme 6:1 za Đokovića i upisana je 900. Đokovićeva pobeda na ATP turnirima.U sledećem kolu za protivnika će imati pobednika iz meča kvalifikanta i lakog luzera: Japanca Tacume Ita i Indijca Prajneša Gunesvarana.

Druga dvojica igrača iz Srbije moraće danas započeti posao da dovršavaju sutra jer ih je kiša oterala sa terena. Filip Krajinović i Kentan Ali su došli do (6:6) u prvom setu pa su zaigrali taj-brejk i pri rezultatu 3:3 kiša je odložila igru za sutra. U meču Dušana Lajovića i Kajla Edmunda rezultat 5:2 za Britanca potvrđuje da Lajoviću ne ide protiv protiv Edmunda pa je dobro što ide kiša i obojica imaju celu noć pred sobom da se spreme za nastavak igre.

U ovoj polovini žreba Federer je elegantno dobio sva tri seta, a i Cicipas kao jedan od favorita je sa 3:0 ušao u drugo kolo.

Sutra igraju prvo kolo Nadal i još 125 takmičara iz njegove polovine žreba.

tenis
Novak Đoković
Australija

Slične vesti

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.