Ugrás a tartalomra

Australian open, drugi dan: Čuda su moguća pa se i dogode

2020.01.21
09:51
2020.01.21
10:00
Dušan Lajović prošao u drugo kolo, posle neverovatnog preokreta, a u drugo kolo ide i Krajinović posle drame u pet činova.

Dušan Lajović je sa tri gema manje (2:5) juče protiv Britanca Edmunda otišao u svlačionicu kada je meč prekinut zbog kiše ali danas nakon što je meč nastavljen Duci je uknjižio prvui pobedu protiv Kailija i to sa 3:0.

Šta se to dogodilo  od juče do danas, kako je Jupiter, vrhovno božanstvo neba, munja i kiše, poveo Lajovića u pobedu? Prvo je Duci agresivnije krenuo i oteo servis Edmundu, pa onda dobio još tri gema i došlo se na neverovatnih 6:6 u prvom setu. Onda je došlo novo "proklizavanje" pa je Britanc u tajbrejku poveo sa 2:0 i opet se Lajović vratio i dobija tajbrejk sa 9:7 i konačno vodi. Dobija i drugi set sa 6:3 da bi u trećem opet sve bilo neizvesno pa je Lajović na 6:6 dobio još jeedan tajbrejk (7:4) i ide u drugo kolo.

Možda Lajović ide umoran u drugo kolo ali ga tamo čeka statistički slabiji protivnik Mark Polmans 133. ATP igrač koji je protiv Mihaila Kukuškina dobio meč posle više od četiri sata igre u pet setova. Obojica dolaze na mrežu ojačani snažnim injekcijama samopouzdanja, a Lajović je naročito posle važne pobede isticao da je posebnu pažnju posvetio psihološkim pripremama za meč. Sutra je taj novi ispit.

 

Filip Krajinović je takođe dobio prekinuti meč i plasirao se u drugo kolo ali je protiv Kventina Alija odigrao punu dozu, svih pet setova (7:6, 7:6, 3:6, 4:6, 7:5) iako se činilo da će imati lakši posao protiv kvalifikanta.

Izgleda da i u sportu važi pravilo da svršenom poslu nema mane pa tako i ovaj meč odlazi u stari album ali ono pravo tek dolazi. Sutra Fića izlazi na mrežu protiv Rodžera Federera. Igrali su do sada tri puta. Filip je dobio jedan set na turniru u Bazelu, sve ostalo je pripalo Rodžeru. Ipak, Federerova izjava da su presudna prva tri kola za njegovu igru u Melburnu diskretno nagoveštava da nekrumnisani kralj tenisa nije nepobediv u sudaru sa pretendentima na presto i Krajinović ima težak zadatak da pronađe tu malu, jedva vidljivu  pukotinu i samopouzdanju protivnika.

Danas prve mečeve igraju Miomir Kecmanović i Nina Stojanović.

Drugi dan tenisa u Australiji nije doneo iznenađenja, ali ipak pažnju zaslužuje pobeda Done Vekić koja je  izbacila Mariju Šarapovu u dva seta, a i Sloun Stivens je poražena uprkos tome što je imala meč loptu protiv Šuai Džang.

tenis
Dušan Lajović
drugo kolo

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.