Ugrás a tartalomra

Da li će biti autobuske linije između Feketića i Segedina?

2020.01.23
15:22
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Još uvek nije poznato da li će biti autobuske linije između Feketića i Segedina. Akcija prikupljanja potpisa organizovana je u opštinama Bačka Topola i Mali Iđoš.

Do sada je peticiju potpisalo blizu 1000 građana.

Vraćanje autobusa u red vožnje predstavljalo bi ogromnu pomoć pre svega đacima, koji su nedeljno koristili tu liniju, kao i građanima koji nemaju automobil.

Maria Olah i njena majka su takođe potpisale peticiju. Ova studentica je istakla da je na fakultetu trenutno raspust, ali kada predavanje počne, ne zna kako će stići do Mađarske: „Ja ne idem u Segedin na fakuklet, već u Pečuj i tamo takođe nema direktnih linija odavde, tako da moram da odem u Segedin, pa kasnije do Pečuja. Zato je ova linija za Segedin i za mene bila veoma važna. "

Iz Malog Iđoša i Bačke Topole za Segedin uglavnom su putovali đaci i zaposleni. Mnogi su se obratili lokalnoj samoupravi Mali Iđoš kako bi se autobuska linija vrtaila. Janoš Lakatoš, pokretač peticije: „Na inicijativu lokalne samouprave, na kraju je lokalni list doneo odluku o pokretanju peticije. Kada je počelo prikupljanje potpisa, veoma brzo su se peticiji priključile mesne zajednice Mali Iđoš i Feketić, a pošto i u Bačkoj Topoli ima više zainteresovanih ljudi, pridružila se i Opština BačkaTopola, tako da se potpisi prikupljaju u dve opštine. "

Peticiju je u četvrtak ujutro u Bačkoj Topoli potpisao i Ištvan Pastor. Po mišljenju predsednika SVM-a, svima je u interesu da vladaju normalni uslovi za život, a deo toga je i da čovek na predvidivim način može stići iz tačke A u tačku B: „Zainteresovani smo da obezbedimo onima koji studiraju ili rade u Segedinu da mogu kontinuirano da dolaze svojim kućama. Zainteresovani smo za to da pre ili kasnije to vraćanje kući dovede do toga da se i vrate svojim kućama. Mislim da je u svakom slučaju preduslov za to da se u ovom okruženju može normalno živeti, kretati i putovati. "

Nakon završetka prikupljanja potpisa, mogu da počnu pregovori sa lokalnim prevoznicima, kako bi se pronašlo zajedničko rešenje, rekao je predsednik Opštine Bačka Topola, Gabor Kišlinder: "Za mene predstavlja posebno zadovoljstvo što se i predsednik SVM-a pridružio ovoj inicijativi i učinićemo sve da dođemo do rešenja. Kako je gospodin predsednik rekao, postoji više rešenja, a za nas je dobro svako rešenje koje zadovoljava i prevoznike i građane. Kada bi bila jedna linija za student početkom nedelje i jedna na kraju nedelje, to bi već bilo bolje rešenje od onoga što imamo danas. "

Peticija se može potpisati još u petak u prostorijama mesnih zajednica u Malom Iđošu i Bačkoj Topoli.

autobus
linija
Feketić
Segedin

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.