Ugrás a tartalomra

Vojvođanski front: Borimo se za budućnost

2020.01.23
17:49
Forrás
Pannon RTV
Vojvođanski front želi da se bori za autonomiju Vojvodine i za evroatlantske integracije Srbije. Ciljevi i planovi predstavljeni su u Novom Sadu.

Politički savez osnovali su u novembru prošle godine Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Vojvodina poslednjih godina sve više klizi prema dole i to treba da se promeni, rekao je na ribini održanoj u Novom Sadu Branislav Bogaroški, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine: „Usvojili smo zajednički memorandum u kome se pre svega zalažemo za euroatlantske integracije, odnosno za razvoj Vojvodine, i u tom smislu pokrajina mora da ima svoju sudsku, izvršnu, zakonodavnu vlast, sopstvenu imovinu, prihode. Tražimo poštovanje ustavnih zakonskih obaveza, poštovanje  ljudskih prava, dakle sve stvari koje su u prošlosti bile zanemarene.”

Memorandum je potpisalo osam političkih partija, među njima i stranke koje predstavljaju hrvatsku, slovačku, rusinsku i crnogorsku nacionalnu zajednicu. Nenad Stevović, predsednik Crnogorske partije: „Crnogorska partija predstavlja crnogorsku nacionalnu zajednicu u Vojvodini i Srbiji i mi smo u ovoj vojvođanskoj koaliciji prepoznali jedinu modernu evropsku koaliciju u Srbiji,  koja se zalaže za vrednosti, za koje se zalaže i crnogorska manjina. To su evroatlantske integracije, autonomija Vojvodine, regionalizacija i decentralizacija."

„Posvećenost ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava - dodao je Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i naglasio: Srbija kao moderna, savremena zemlja, koja će postati 28. članica Evropske unije."
 

Vojvođanski front je najavio da će u bliskoj budućnosti obići nekoliko vojvođanskih mesta gde će na tribinama predstaviti svoje političke ideje.

Vojvođanski front
Novi Sad

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.