Ugrás a tartalomra

Ovo je godina obnove i razvoja

2020.01.24
19:10
2020.01.25
16:19
Forrás
Pannon RTV
Atila Šoti, predsednik Saveza mađarskih učenika Vojvodine izneo planove za ovu godinu.

Predsednik Saveza mađarskih učenika Vojvodine (VaMaDiSz) ocenio je uspešno okončanu parnicu sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, koja je omogućila mađarskim studentima prijemni ispit na maternjem jeziku i ostvarenje digitalne brošure za aplikacije u višim školama, kao naveći uspeh organizacije u prošloj godini.

Atila Šoti je 2020. godinu označio kao godinu obnove i razvoja: “Ovo nije kraj priče. Ovo je stvorilo uslove za stvaranje vredne priče za mlade. Ove godine želimo da nastavimo sa obnavljanjem naučnog kluba. Želimo da stvorimo prostor za omladinske zajednice, slično načinu na koji to već radi u Mađarskoj, vidimo primer Subotice i Sente. I ovde su ovi prostori veoma uspešni.”

VaMaDis
Atila Šoti
Savez mađarskih učenika Vojvodine

Slične vesti

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.