Ugrás a tartalomra

Zoltan Bičkei: Danas nema pesničkih filmova

2020.01.26
15:29
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
U svečanom ambijentu u Domu kulture u Senti prikazan je kratak igrani film Zoltana Bičkeija „Video sam". (Láttam). Ostvarenje prepušta gledaocu da iz svog ugla vrednuje film.

Kako je reditelj rekao, danas su već nestali pesnički filmovi, oni koji se baziraju na maštovitosti slike. Smatra da je film kao umetnost danas pred nestajanjem. „Kao mladić, srednjoškolac pravio sam ovakve filmove, više nas ih je snimalo. U to vreme prirodno je bilo da u malom gradu, amaterskom kamerom, svako načini svoju malu etidu, slikom predstavi svoju zbirku. Danas se već ne posmatra kroz slike, nema istinskog gledanja kroz slike, o tome sam govorio, zbog toga su filmovi šablonski, sa istom atmosferom, identični. Pokušavaju da variraju ideju, pokušavaju da suoče ideje. To nije dovoljno. Posmatranje, gledanje, unutrašnji pogled, usmeravanje pogleda, zamišljanje, sve to nedostaje."

film
pesnički
Senta
Zoltan Bičkei
igrani film

Najnovije

16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.