Ugrás a tartalomra

U Mađarskoj upozoravaju na ledenu kišu

2020.01.26
21:28
Forrás
MTI
Meteorološke službe Mađarske upozoravaju na ledenu kišu. Od nedelje uveče može se očekivati talas padavina nad južnim delom.

Kiša, pa i ledena kiša padaće u južnom delu Podunavlja i na prostoru Alfelda. U ponedeljak ujutru velika je mogućnost za ledenu kišu u srednjem, jugoistočnom, i istočnom delu Alfelda. Upozorenje je izdato za županije Bekeš, Pešta, Baranja, Bač-Kiškun i Čongrad. Na više mesta i dalje treba računati na ograničenu vidljivost. Pre svega u Podunavlju može se mestimično očekivati gusta magla, koja će se od ponedeljka uveče proširiti na širu teritoriju.

Republički hidrometeorološki zavod na svom sajtu piše da je na našoj teritoriji naredne sedmice moguća najviša temperatura između 13 i 14 stepeni. Sredinom sledeće sedmice moguće je pravo prolećno vreme. Ipak, sutra se može očekivati hladno vreme, sa temperaturama između 5 i 6 stepeni. U utorak su moguće padavine, ali će se živa približiti 10-tom podeoku. U zoru neće biti mraza, najniža temperatura će biti ko 2 ili 3 stepena. Prema najavama ovo blago vreme trajaće sve do sredine februara.

Ledena kiša
Mađarska

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.